Home / Wellness  / Health  / Ηealthy tips για το καλοκαίρι!

Ηealthy tips για το καλοκαίρι!

Healthy συμβουλές για το καλοκαίρι! 

Συγκεντρώσαμε χρήσιμες και εύκολες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να είστε υγιείς και να απολαύσετε στο μέγιστο το καλοκαίρι!  

 

 

Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών έχει αδιαμφισβήτητα οφέλη για την υγεία. Τα φρεσκοκομμένα εποχιακά, τοπικά προϊόντα είναι σίγουρα πιο θρεπτικά και γευστικά σε σχέση με τα προϊόντα που είναι εισαγόμενα και εκτός εποχής. Προτιμήστε τα!   

 

Μείνετε ενυδατωμένοι. 

Η κατανάλωση νερού είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς το νερό βοηθάει στην ενυδάτωση του σώματός σας και στην καλύτερη λειτουργία του. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε καθημερινά 8 με 10 ποτήρια νερό και πως θωρακίζετε τον οργανισμό σας από την αφυδάτωση. Ακόμη, μην ξεχνάτε το νερό εκτός από πηγή υγείας είναι και πηγή ομορφιάς και λάμψης. 

 

Δροσιστείτε με φρέσκους χυμούς! 

Το καλοκαίρι διψάμε περισσότερο και ως αποτέλεσμα ο οργανισμός μας ζητάει περισσότερο νερό και υγρά. Προτιμήστε φρέσκους χυμούς φρούτων με πολλά παγάκια που σας δροσίζουν, σας χαρίζουν θρεπτικά συστατικά και σας ενυδατώνουν και αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών, ενεργειακών ποτών ή αλκοόλ που είναι επιβλαβή για την υγεία.  

 

 

Προσέξτε την έκθεση στον ήλιο. 

Στο μέτρο του δυνατού, περιορίστε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες που οι ακτίνες UV του ήλιου είναι ισχυρότερες, δηλαδή μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Εξοπλιστείτε με καπέλο και γυαλιά ηλίου και μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό! 

 

Μειώστε το μέγεθος των γευμάτων σας.  

Η ζέστη δεν μας επιτρέπει να τρώτε πολύ γιατί βαραίνουμε και η διαδικασία της πέψης γίνεται πιο δύσκολη. Μειώστε λοιπόν το μέγεθος των γευμάτων σας και τρώτε ελαφρύτερα φαγητά και σνακ ιδίως το βράδυ.  Ακόμη, προτιμήστε τα τρόφιμα που μπορούν να σας δροσίσουν και να σας ενυδατώσουν όπως είναι το καρπούζι, το αγγούρι και η καρύδα! 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!