Home / Fashion  / Η SS21 συλλογή του Christopher Kane είναι εμπνευσμένη από τους πίνακες που ζωγράφισε στο lockdown

Η SS21 συλλογή του Christopher Kane είναι εμπνευσμένη από τους πίνακες που ζωγράφισε στο lockdown

O Σκοτσέζος σχεδιαστής Christopher Kane, εν μέσω του lockdown ασχολήθηκε ξανά με τη ζωγραφική, την οποία είχε σπουδάσει στο παρελθόν. 

 

Οι πίνακες που ζωγράφισε όταν έμεινε στο σπίτι έγιναν η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της νέας collection spring-summer 2021. Οι μοναδικές δημιουργίες του αποκαλύφθηκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, ψηφιακά. 

Η συλλογή του έχει τίτλο “Home Alone”, περιλαμβάνει πολύχρωμες αφηρημένες πινελιές, έντονα μοτίβα και χρώματα που από τους πίνακες του μεταφέρθηκαν στα ρούχα!

O Kane επέλεξε 1960s σιλουέτες, και συνθετικό ύφασμα Tyvek για την κατασκευή των ρούχων  για να έχει την ίδια υφή με τον καμβά ενός ζωγράφου. 

 

 

 

 

“Ήταν τόσο θεραπευτικό, μου πήρε το μυαλό από την πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε. Ήταν μία διέξοδος για να είμαι και πάλι δημιουργικός” ακούγεται να λέει ο Kane στο video της συνέντευξης και η αλήθεια είναι ότι η SS21 συλλογή του σχεδιαστή είναι μία από τις πιο αισιόδοξες και δημιουργικές!

 

 

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein