Home / Wellness  / Mind  / Η Relationship Blogger Tίνα Μιχαηλίδου μας μιλά για το πρώτο της βιβλίο

Η Relationship Blogger Tίνα Μιχαηλίδου μας μιλά για το πρώτο της βιβλίο

Η Relationship Blogger Tίνα Μιχαηλίδου μας μιλά για το πρώτο της βιβλίο
Η Tίνα Μιχαηλίδου είναι η Relationship Blogger που αγαπάμε να διαβάζουμε. 

Είναι δραστήρια, ανήσυχη και της αρέσει να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Γράφει για σχέσεις και συμβουλεύει από τα κείμενά της όσους ταλαιπωρούνται συναισθηματικά με έναν “ζωηρό” τρόπο, μέσα από το δημοφιλές blog της Ex’s Ghost By Tina Michaelidou. Ο λόγος για την Relationship Blogger Τίνα Μιχαηλίδου, που έγραψε μάλιστα το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Και μη χειρότερα!”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα. 

 

 

 

 

Πες μας λίγα λόγια για το πρώτο σου βιβλίο. Πώς προέκυψε για σένα η ιδέα για τη συγγραφή του; Ήταν πάντα στα σχέδιά σου να γράψεις το δικό σου βιβλίο;

Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφόρησε πριν μέρες και λέγεται “Και μη χειρότερα!” από τις Εκδόσεις 24 γράμματα. Πάντα ήθελα να εκδώσω ένα βιβλίο κι όπως έχω ξαναπεί το λέγανε και οι δασκάλες μου στον μπαμπά μου. Το βιβλίο έχει να κάνει με 11 ιστορίες γυναικών, γρήγορες κι απλές που δεν κουράζουν, χωρίς καν να περνάνε τα στάδια του πένθους του χωρισμού, διότι κατάλαβαν πολύ νωρίς ότι δεν αξίζει να στεναχωριούνται για εκείνους που δεν τις θέλουν πλέον. Υπάρχει και μια δική μου ιστορία που είναι κατάθεση ψυχής. Το βιβλίο εκτός από δόσεις χιούμορ έχει και πολλά μηνύματα/μαθήματα για όλους μας. Δεν λέω άλλα, προτιμώ να το διαβάσει όποια θέλει και να μου πει την γνώμη της.

 

Η Relationship Blogger Tίνα Μιχαηλίδου μας μιλά για το πρώτο της βιβλίο

 

 

Έχεις αποκτήσει τον τίτλο της Relationship Blogger. Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με θέματα σχέσεων; Μίλησέ μας για το blog σου και για τα όσα καταθέτεις σε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν είχα δώσει κάποιον τίτλο σε αυτό που έκανα, τον τίτλο μου τον έδωσαν άλλοι. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις σχέσεις διότι πάντα συμβούλευα τους άλλους και ήμουν καλή ακροάτρια όταν μου έλεγαν τα προβλήματά τους. Ξεκίνησα όμως να γράφω για σχέσεις μετά από έναν χωρισμό μου. Ήταν πολύ ωραίο να γράφεις για κάτι που σε πόνεσε και να λαμβάνεις μηνύματα ότι ταυτίζονται μαζί σου. Στην αρχή δυσκολεύτηκα στο να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου διότι δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, μετά όμως συνήθισα. Πάντα κατέθετα ψυχή στα κείμενά μου και ήθελα να κάνω τις χωρισμένες να χαμογελάσουν ξανά.

 

Αλήθεια ποια είναι τα μυστικά για μία επιτυχημένη σχέση;

Τα μυστικά για μία επιτυχημένη σχέση είναι η επικοινωνία, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να έχεις μια επιτυχημένη σχέση. Πιστεύω ότι αυτά σπανίζουν στις μέρες μας και για αυτό οι σχέσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να ξέρει τι θέλει ο άλλος από μια σχέση και όχι να παίζει μαζί τον άλλο. 

 

 

Η Relationship Blogger Tίνα Μιχαηλίδου μας μιλά για το πρώτο της βιβλίο

 

 

Είσαι πολύ δραστήρια και πολυπράγμων. Έχεις σπουδάσει Κοινωνική Θεολογία, γράφεις για σχέσεις αλλά έχεις ασχοληθεί και με τη νοσηλευτική. Πώς τα συνδυάζεις όλα και τι είναι αυτό που αγαπάς λίγο περισσότερο;

Ό,τι μαθαίνει κανείς είναι καλό. Στην Κοινωνική Θεολογία πέρασα τα ωραιότερα φοιτητικά μου χρόνια. Είχε πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα όπως Δίκαιο, Εγκληματολογία, Προαγωγή Ψυχικής Υγείας, Νευροηθική κλπ. Μόλις είχα ανακαλύψει στη σχολή κάποια μαθήματα που είχαν μέσα Νευρολογία και Ψυχιατρική, κόλλησα. Μου άρεσε απίστευτα. Ο μπαμπάς μου ήταν Καρδιολόγος και μου είχε μάθει να αγαπώ τους ανθρώπους και τις ζωές τους. Στην Κοινωνική Θεολογία μας μάθανε πως για να γιατρευτεί το σώμα κάποιου έπρεπε να γιατρευτεί η ψυχή του πρώτα. Η νοσηλευτική (ειδικότητα στις ειδικές παθήσεις Νευρολογία-Ψυχιατρική) ήρθε στη ζωή μου όταν ο μπαμπάς μου αρρώστησε σοβαρά. Έμπαινα στο νοσοκομείο και ήθελα να βοηθήσω κι εγώ -αλλά και πριν αρρωστήσει όταν ήταν στη δουλειά πήγαινα στο νοσοκομείο στο γραφείο του και είχα μια ανάγκη να βοηθήσω κι εγώ τους ασθενείς-. Αυτά τα δύο μαζί με το blog συνδυάζονται γιατί βοηθάω τους άλλους να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και τους κάνω να χαμογελάσουν ξανά. Και τα τρία τα αγαπάω πάρα πολύ οπότε δεν μπορώ να διαλέξω.

 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τη δική του πορεία ως blogger;

Να γράφει αληθινά & να μη τον νοιάζει τι θα πει ο καθένας!

 

Πού μπορούμε να σε βρούμε;

Μπορείτε να με βρείτε στο site μου, στα accounts μου, το προσωπικό και του blog μου στο Instagram και στις σελίδες μου αντίστοιχα στο Facebook, καθώς επίσης και στο YouTube και στο Twitter

 

 

Q&A

Το motto μου είναι: Να χαμογελάς πάντα αληθινά, γιατί σου αξίζει & γιατί σου πάει!

Αγαπημένο μου χόμπι: Να γράφω άρθρα.

Αγαπημένο βιβλίο: P.S. I Love You

Συγγραφέας που θαυμάζω: Alex Michaelides

Το πιο τρελό μου όνειρο: Θέλω να γίνω Νευρολόγος-Ψυχίατρος.

Πόλη που θα ήθελα να ζω: Xμ δύσκολη ερώτηση… θα σου πω όμως Νέα Υόρκη.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!