Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Lizzo αγαπά το σώμα της και εμείς εκείνη

Η Lizzo αγαπά το σώμα της και εμείς εκείνη

Η Lizzo αγαπά το σώμα της και εμείς εκείνη
H Lizzo μάχεται για το δικαίωμα στο διαφορετικό, περνώντας με τη μουσική της μόνο μηνύματα αποδοχής.

Μία από τις πιο επιτυχημένες ράπερς καθώς και από τις διασημότερες εκπροσώπους του Body Positivity στη μουσική και όχι μόνο βιομηχανία. Ο λόγος για τη δυναμική Lizzo που με τα τραγούδια της μάχεται για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Η μουσική της γράφεται για να ψυχαγωγεί και να κινητοποιεί, να περνά μηνύματα για ισότητα σε ό,τι αφορά το σώμα, το φύλο και τη φυλή, τη σεξουαλικότητα, την υπεράσπιση της ατομικότητας. Ποια είναι όμως η συμπαθέστατη Lizzo;

 

 

Ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός, πρωτοστάτρια στη μάχη για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Το πραγματικό όνομα της Lizzo, είναι Melissa Viviane Jefferson. Γεννήθηκε Detroit του Michigan στις 27 Απριλίου 1988. Μεγάλωσε στο Houston.

Εκδήλωσε από μικρή την αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι. Στην εφηβεία της δημιούργησε το δικό της συγκρότημα. Συνολικά είναι ιδρυτικό μέλος των indie hip-hop συγκροτημάτων The Chalice, Grrrl Prty, The Clerb, Ellypseas και Absynthe.

Tης αρέσει πολύ να παίζει φλάουτο και να βλέπει anime.

 

 

«Είμαι η πρώτη μεγαλόσωμη μαύρη γυναίκα στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue» έχει σχολιάσει η Lizzo κάτω από τη σχετική ανάρτηση στο Instagram της. Συνεχίζοντας…

 

 

«Η πρώτη μαύρη σε ο,τιδήποτε έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Αλλά έφτασε ο καιρός μας. [Αφιερωμένο] σε όλα τα μαύρα κορίτσια μου, αν κάποιος όπως εσύ δεν το έχει κάνει ακόμη- ΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ».

 

Ακόμη, έχει δηλώσει: “Ο χώρος που καταλαμβάνω δεν είναι μόνο για μένα. Είναι για όλα τα μεγάλα μαύρα κορίτσια στο μέλλον που θέλουν απλώς να τα δουν”. 

 

Η Lizzo αγαπά το σώμα της και εμείς εκείνη

Στο μπαλέτο που την πλαισιώνει έχει επιλέξει plus size χορευτές.

 

Τα πρώτα της δύο άλμπουμ κυκλοφόρησαν το 2013 (Lizzobangers) και το 2015 (Big Grrrl Small World).

Έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση στο κοινό. Έχει κατακτήσει τα μουσικά charts, ενώ το περιοδικό TIME την χαρακτήρισε το 2019 «Entertainer of the Year». Στόχος της πάντως είναι κάνοντας μουσική να περνά μηνύματα που προάγουν την αυτοεκτίμηση, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αποδοχή.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!