Home / Fashion  / Η Burberry λανσάρει συλλογή από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

Η Burberry λανσάρει συλλογή από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

reBurberry

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης 2020, η Burberry κυκλοφόρησε το ReBurberry Edit – μια συλλογή αποτελούμενη από 26 διαφορετικά στυλ, κατασκευασμένα με τις «τελευταίες καινοτομίες στην αειφόρο επιστήμη των υλικών».

Για τη δημιουργία του ReBurberry Edit επαναπροσδιορίστηκαν κομμάτια από την SS20 συλλογή του brand, με φρέσκα prints και εφαρμογές. Αυτό που κάνει όμως τη συλλογή να ξεχωρίζει είναι ο οικολογικός της χαρακτήρας.

 

 

Για τη δημιουργία γυαλιών ηλίου χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως οξικό βιολογικό υλικό, ενώ το Econyl (ένα ανακυκλωμένο νάιλον κατασκευασμένο από αναγεννημένα δίχτυα ψαρέματος, απορρίμματα υφάσματος και βιομηχανικό πλαστικό) έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή παλτών, πάρκα και αξεσουάρ. Τα επιλεγμένα πάρκα και κάπες έχουν επίσης κατασκευαστεί σε εγκαταστάσεις που υπερηφανεύονται για τις τεχνικές αναγωγικής ενέργειας και νερού, την ανακύκλωση υφασμάτων και τη χημική διαχείριση. Άλλα παραδείγματα εξωτερικών ενδυμάτων έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας νάιλον από καστορέλαιο και νήματα από πολυεστέρα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

 

 

 

Σύμφωνα με την Burberry τα δύο τρίτα των προϊόντων της «τώρα συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία ή στο περιβάλλον» και στοχεύει να επεκτείνει αυτά τα χαρακτηριστικά σε όλα τα προϊόντα έως το 2022.

Μέχρι τότε δε, η εταιρεία στοχεύει να είναι εντελώς ουδέτερη σε εκπομπές άνθρακα και να αποκτά το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όπως είπε ο Pam Batty, αντιπρόεδρος εταιρικής ευθύνης της Burberry: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θετική αλλαγή μέσω όλων των προϊόντων μας σε κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για ολόκληρη τη βιομηχανία μας».

 

 

 

gr.burberry.com

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!