Home / Good Life  / Art & Culture  / Η 18η έκθεση Comic ‘N’ Play έρχεται με “Σιγή Ασυρμάτου”!

Η 18η έκθεση Comic ‘N’ Play έρχεται με “Σιγή Ασυρμάτου”!

H μακροβιότερη έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας επιστρέφει στο Γαλλικό Ινστιτούτο!

 

Η Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comicn Play 2018 που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας!

 

Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη γκαλερί AllatiniDassault (Λεωφ. Στρατού 2Α) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη από κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, cosplay défilé, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

 

 

Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (11-11-1918) ο οποίος υπήρξε μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας και ένα γεγονός που σημάδεψε την εξέλιξη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωτική επιτροπή του Comicn Play επέλεξε ως τίτλο της 17ης έκθεσης κόμικς που θα πλαισιώσει την φετινή εκδήλωση το «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ», ενώ το επίσημο έκθεμα της διοργάνωσης αφορά στην «Μάχη του Σκρα». Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Π. Δαλαμπύρας, ενώ την έκθεση κόμικς επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 9/11/2018 στις 20.30, όπως πάντοτε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης.

 

Τέλος, η έκθεση θα είναι επισκέψιμη και για τα σχολεία κατά το διάστημα από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται με σχετικό ξεχωριστό έγγραφο.

 

www.comic-n-play.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!