Home / Lifestyle  / Η φλογερή Penélope Cruz!

Η φλογερή Penélope Cruz!

Γνωρίστε την Penélope Cruz!

Η ευγενική της φυσιογνωμία, η ιδιαίτερη ομορφιά της και φυσικά το υποκριτικό της ταλέντο, την έχουν κατατάξει στις πιο αγαπητές, δημοφιλείς και επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της. Ο λόγος για τη ξεχωριστή Penélope Cruz, που ξεκίνησε από την Ισπανία και έχει επάξια κατακτήσει το Hollywοod! 

 
Στην αρχή ήταν τηλεοπτική παρουσιάστρια 

Όταν ήταν ακόμη έφηβη η Penélope Cruz, ξεχώρισε σε μια οντισιόν ταλέντων και έκλεισε τις πρώτες της συνεργασίες με τη τηλεόραση. Από το 1990 μέχρι και το 1997 ήταν τηλεοπτική οικοδέσποινα στην εκπομπή ¨La Quinta Marcha¨, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως ηθοποιός σε ισπανικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές. 

 

 
Πρώτα κινηματογραφικά βήματα 

Το 1992 κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία ¨Jamón, Jamón¨ και έναν χρόνο αργότερα γυρίζει την ταινία ¨El laberinto griego¨. Μέχρι το 1997 έχει γυρίσει συνολικά 10 ταινίες (!), όταν και έρχεται η στιγμή να συμμετέχει στο φιλμ του Pedro Almodóvar ¨Καυτή Σάρκα¨. Αργότερα, ο κορυφαίος Ισπανός σκηνοθέτης θα δηλώσει κατενθουσιασμένος μαζί της και θα την κάνει μούσα του!

 

 

Μετάβαση στις Η.Π.Α

Στην ηλικία των 20 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και σπουδάζει μπαλέτο και αγγλικά (ήταν άλλωστε στο παρελθόν χορεύτρια). Το 2001 η καριέρα της αρχίζει να ανθίζει και εκτός Ευρώπης, όταν πρωταγωνιστεί στις ταινίες ¨Vanilla Sky¨, ¨ Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι¨ και ¨Blow¨ που λαμβάνουν εξαιρετικής απήχησης στην Αμερική. Κάπως έτσι, ξεκινά μια αξιόλογη καριέρα στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα και η Penélope Cruz γίνεται μια από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς! 

 

Βραβείο Όσκαρ

Το 2009 κερδίζει το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία ¨Vicky Cristina Barcelona¨. Ήταν η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού που βραβεύεται με Όσκαρ και η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που λαμβάνει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Hollywood!

 

 

Προσωπική ζωή

Η όμορφη Ισπανίδα ηθοποιός είχε στο παρελθόν δεσμό με τον Tom Cruz. Αργότερα έβγαινε με τον Matthew McConaughey και το 2007 ερωτεύτηκε τον επίσης Ισπανό Javier Bardem, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2010 και απέκτησαν δυο παιδιά. 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!