Home / Good Life  / Art & Culture  / Η τέχνη και η μόδα συναντιούνται στον οίκο Sotheby’s 

Η τέχνη και η μόδα συναντιούνται στον οίκο Sotheby’s 

Η νέα συνεργασία του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s  με το γερμανικό blog Highsnobiety, γνωστό για την street art κουλτούρα του εντυπωσίασε τους φιλότεχνους και τους λάτρεις της μόδας. Το εικαστικό εγχείρημα που συνδυάζει την τέχνη και την μόδα βασίζεται στις δημοπρασίες του Sotheby’s Masters Week της Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο. Η νέα συλλογή έκανε την εμφάνισή της στις 20 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

 

Η περιορισμένη συλλογή από T-shirts και hoodies με έργα Ιταλών, Ολλανδών και Φλαμανδών ζωγράφων, είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Highsnobiety και στο Selfridges Corner Shop του Λονδίνου. Το γερμανικό blog μόδας, τέχνης, design και μουσικής  επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην street art.

 

 

 

 

 Τα ρούχα κυμαίνονται μεταξύ 65-125€ παρουσιάζουν έργα ιταλικής, ολλανδικής και φλαμανδικής τέχνης. Ωστόσο στις δημοπρασίες ο Ολλανδός ζωγράφος Matthias Withoos με το έργο Still Life του 16ου αιώνα εκτιμάται στα $ 60.000- 80.000 δολάρια.

 

 

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Highsnobiety, David Fischer δήλωσε ότι: «η εταιρεία ελπίζει να προσεγγίσει νέους συλλέκτες, εκείνους που δεν ονειρεύτηκαν ποτέ να κατέχουν αυτή την τέχνη».

 

 

 

 

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του Sotheby’s και ειδικός της Old Master, David Pollack επισήμανε ότι: « η συλλογή είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε έργα ζωγραφικής των μεγάλων ζωγράφων ως εξαιρετικά σύγχρονα γραφικά έργα τέχνης που μπορούν να τα απολαύσουν εκτός του μυθολογικού ή ιστορικού τους περιβάλλοντος».

 

 

 

 

Το 2018, η Gucci κυκλοφόρησε μια συλλογή εμπνευσμένη από την Old Master για να δηλώσει ότι οι Παλιοί μετρ της ζωγραφικής είναι “ξανά στη μόδα”. Το 2018 ο οίκος δημοπρασιών έκανε μια πρωτοποριακή συνεργασία  με τη Victoria Beckham με θέμα “The Female Triumphant”. Παρουσιάστηκαν 16 σπουδαία έργα τέχνης στο κατάστημά της  Beckham ανάμεσα στις νέες δημιουργίες της για την pre-Fall 2018 συλλογή της. Τέλος ξεχώρισε και η συνεργασία του drummer καλλιτέχνη Fabrizio (Fab) Moretti για την έκθεση 20 έργων παλιών ζωγράφων μαζί με διαδραστικές εγκαταστάσεις.

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.highsnobiety.com/

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein