Home / Good Life  / Art & Culture  / Η ονειρική έκθεση του οίκου Dior ταξιδεύει στην Σανγκάη

Η ονειρική έκθεση του οίκου Dior ταξιδεύει στην Σανγκάη

 

Η θεαματική έκθεση ” Christian Dior: Designer of Dreams” φιλοξενείται  στο Long Museum West Bund έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. Περισσότερα από 250 φορέματα υψηλής ραπτικής συνομιλούν με τα μοναδικά illustrations του René Gruau, του Christian Bérard και τις δημιουργίες από Κινέζους καλλιτέχνες.

 

 

 

Με αφορμή την 70η επέτειό του οίκου Dior, διοργανώθηκε μια πρωτοποριακή έκθεση αφιερωμένη στα εμβληματικά πρόσωπα και στις δημιουργίες που έχουν γράψει ιστορία. Πρωτοπαρουσιάστηκε 2017 στο Museum of Decorative Arts του Παρισιού. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 708.000 θεατές και φιλοξενήθηκε το 2019 στο V&A Μουσείο του Λονδίνου. Ο Christian Dior, ο  Yves Saint Laurent, ο Marc Bohan, ο Gianfranco Ferré, ο John Galliano, ο Raf Simons και η Maria Grazia Chiuri ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργικοί διευθυντές του παρισινού οίκου μόδας, Christian Dior που ιδρύθηκε το 1947. Η έκθεση προορίζεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, καθώς το Μουσείο Denver παρουσίασε το Dior: From Paris to the World, το οποίο έδειξε 150 από τις κορυφαίες δημιουργίες του παρισινού οίκου μόδας σε μια συναρπαστική σκηνή.

 

 

 

 

Τα έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως του Claude Monet, του Auguste Renoir, του Salvador Dalí και του Sterling Ruby τονίζουν την σχέση του Γάλλου σχεδιαστή με την τέχνη. Ο διάσημος σχεδιαστής υπήρξε γκαλερίστας από το 1928-1934.

 

Περιηγηθείτε στην μοναδική έκθεση!

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein