Home / Good Life  / Art & Culture  / Η νέα έκθεση του Damien Hirst στο Παρίσι γιορτάζει τη ζωή!

Η νέα έκθεση του Damien Hirst στο Παρίσι γιορτάζει τη ζωή!

Ο σύγχρονος καλλιτέχνης Damien Hirst παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων του “Cherry Blossoms” στο Ίδρυμα Cartier.

 

Από τη διαβόητη σειρά “Spot” του έως τους πίνακές “Candy”, ο καλλιτέχνης εξερευνά τα μοτίβα. Και παρόλο που οι νέοι του πίνακες “Cherry Blossom” αποτελούν συνέχεια αυτής της εξερεύνησης, έχουν μια μεγάλη διαφορά. 

 

 

 

 

 

 

Σε αντίθεση με τα πασίγνωστα, πρώιμα έργα του “Spot Paintings”, που δημιουργήθηκαν κυρίως από τους βοηθούς του με αριθμητική ακρίβεια, τα “Cherry Blossoms” σχεδιάστηκαν εξ΄ολοκλήρου από τον ίδιο με περισσότερη ζωντάνια και ελευθερία. 

 

 

 

 

Ο καλλιτέχνης ζωγράφιζε τους πίνακες τρία χρόνια, μεταξύ των οποίων και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επέλεξε εύστοχα ένα θέμα για να γιορτάσει την ομορφιά της φύσης, όπως έδειχνε την πιο δύσκολη στιγμή που βιώναμε παγκοσμίως.

 Το κεράσι ανθίζει κάτω από έναν καθαρό μπλε ουρανό, μια εικόνα τόσο τέλεια που έρχεται σε αντίθεση με τις δύσκολες μέρες του lockdown. Παρουσιάζει έργα με τίτλους: “Άνθος Ανανέωσης”, “Άνθος Διέγερσης” και “Ο Θρίαμβος του Άνθους Θανάτου”, προσθέτωντας μια άλλη έννοια και ειρωνεία.

 

 

 

 

 

30 καμβάδες του καλλιτέχνη εκτίθενται στο ιστορικό κτήριο έως τον Ιανουάριο του 2022. Ανακαλύψτε περισσότερα για την έκθεση εδώ!

 

Το Ίδρυμα Cartier pour l’art contemporain στο Παρίσι σχεδιάστηκε από τον Jean Nouvel το 1994, με χάλυβα και γυαλί ανάμεσα σε ένα χωράφι με πλούσια βλάστηση.

 

⇒ Δείτε ακόμα: 100 σύγχρονους καλλιτέχνες αναδεικνύουν τον πλούσιο πολιτισμό του Αιγαίου!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein