Home / Fashion  / Η νέα έδρα του Calvin Klein στο Παρίσι

Η νέα έδρα του Calvin Klein στο Παρίσι

cozyvibe fashion calvin klein
Ένας χώρος που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τα runways των νέων συλλογών.

Ο οίκος Calvin Klein, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής του παγκοσμίως, δημιούργησε ένα νέο κεντρικό κατάστημα στη Mέκα της μόδας, το Παρίσι, ακολουθώντας ένα ακόμα κατάστημα που άνοιξε πρόσφατα στο Μιλάνο.

 

Ο νέος χώρος είναι “πολυεπίπεδος”, θυμίζοντας παράλληλα gallery τέχνης. Σχεδιασμένος από τον καλλιτέχνη Sterling Ruby σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Architectural Research Office, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για την παρουσίαση των νέων συλλογών του Raf Simons στο Παρίσι.

 

Ο Ruby ήταν αυτός που επιμελήθηκε και το showroom στα headquarters του οίκου στη Madison Avenue της Νέας Υόρκης, και αυτή τη φορά κλήθηκε να “μεταμορφώσει” έναν ιστορικό χώρο του Παρισιού σε μια σχεδιαστικά ιδιαίτερη “οντότητα”.

 

cozyvibe fashion calvin klein

 

Κάποια στοιχεία της αρχιτεκτονικής του 1880 διατηρήθηκαν και αποτέλεσαν τον ιδανικό καμβά για τα αφηρημένα σχέδια του του Ruby, που καλύπτουν τοίχους και κολώνες, από το δάπεδο μέχρι και το ταβάνι.

 

Χαλιά  σε έντονη απόχρωση roayal blue και ταπετσαρίες συνδυάζονται με μεγάλους, μοντέρνους πάγκους γεωμετρικών γραμμών, και custom made κατασκευές, όπως pompoms, σημαίες και άλλα πολύχρωμα, διακοσμητικά στοιχεία.

 

cozyvibe fashion calvin klein

cozyvibe fashion calvin klein

 

Φυσικά, σε όλη την έκταση του χώρου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο -σαν άλλα εκθέματα- οι δημιουργίες του σχεδιαστή, οι οποίες κρέμονται από μεταλλικά ράφια-γλυπτά και κυκλικές βάσεις, που φιλοξενούν τα παπούτσια.

 

Όταν μόδα και τέχνη συνδυάζονται σε έναν μοναδικό χώρο!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath