Home / Good Life  / Art & Culture  / Το γλυπτό του Danny Lane οδηγεί στον ουρανό

Το γλυπτό του Danny Lane οδηγεί στον ουρανό

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 800 χρόνων δημιουργίας του καθεδρικού ναού Salisbury, ο Αμερικανός γλύπτης Danny Lane δημιούργησε μια εξωπραγματική σκάλα. 

 

 

Το μοναδικό γλυπτό έχει ύψος 6 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από γυαλί και ατσάλι. Η σκάλα δίνει την εντύπωση ότι μπορεί κανείς να ανέβει για να φτάσει στην κορυφή του καθεδρικού ναού. Το σύγχρονο έργο τέχνης έρχεται σε διάλογο με τον ιστορικό καθεδρικό ναό, ο οποίος υψώνεται στα 55 μέτρα, το ψηλότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ο καλλιτέχνης  χρησιμοποίησε υλικά, μηχανικές και αρχιτεκτονικές μεταφορές σαν συμβολισμούς. Το γυαλί σαν υλικό συμβολίζει την ευθραυστότητα, τον κίνδυνο και την πνευματικότητα. Αλλά στην πραγματικότητα,  το φυσικό γυαλί υπό συμπίεση είναι πιο ανθεκτικό και από το σκυρόδεμα και τον γρανίτη.

 

 

 

 

 Είναι ένα φιλόδοξο έργο που δημιουργεί μια λαχτάρα προς ένα άγνωστο πεπρωμένο. Η γλυπτική είναι τρισδιάστατη αυτό σημαίνει πως έχει πολλές διαφορετικές οπτικές και ερμηνείες. Η φαντασία του κάθε θεατή ολοκληρώνει και καθορίζει το νόημα του έργου.

 

 

Henry Moore

 

 

 

Τo έργο στο Salisbury εκτίθενται έως το τέλος του 2020. Στον καθεδρικό ναό έχουν εκτεθεί έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως: Henry Moore, Antony Gormley, Shirazeh Houshiary, Gayson Perry, Conrad Shawcross, Stanza και Mark Wallinger.

 

Περιηγηθείτε στις μοναδικές εγκαταστάσεις εδώ!

 

 

Stacking Chair by Danny Lane

Designed by Danny Lane

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein