Home / Good Life  / Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου

Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου

Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου
Κεφαλονιά: Το διαμάντι του Ιονίου. 

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο πέλαγος. Το μαγευτικό τοπίο, τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της, τα καταπράσινα και βραχώδη βουνά της, τα γραφικά χωριά και η μοναδική ατμόσφαιρά της, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. 

 

Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου

 

To βαθυγάλανο της θάλασσας, οι ανόθευτες λευκές παραλίες της, η άγρια ομορφιά των σπηλαίων και των βουνών της, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, ο αυθεντικός της χαρακτήρας και οι απίστευτες γεύσεις της δικαιώνουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες που έρχονται από όλο τον κόσμο να την επισκεφτούν.   

 

Ανακαλύψτε τα μυστικά της…

Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου

 
Must see

Το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς είναι η παραλία του Μύρτου, όμως το νησί προσφέρει αμέτρητες επιλογές για μπάνιο και χαλάρωση στη θάλασσα. 

 

Επισκεφθείτε την παραλία της Αντίσαμου στη Σάμη, όπου και γυρίστηκε η επιτυχημένη ταινία “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”. Πάτε οπωσδήποτε για βουτιές στην παραλία Ξι στο Ληξούρι – μια παραλία σχεδόν εξωπραγματικής ομορφιάς, καθώς τα γαλαζοπράσινα νερά σμίγουν με τους κοκκινωπούς σχηματισμούς αργίλου στα πετρώματα στο πίσω μέρος της παραλίας και δημιουργείται ένα απαράμιλλης ομορφιάς αποτέλεσμα- αλλά και τις πολυσύχναστες παραλίες στη Σκάλα και στον Πλατύ Γιαλό- Μακρύ Γιαλό

 

Επισκεφθείτε τα χωριά Άσσος και Φισκάρδο. Θα σας μαγέψουν!

 

 

Must do
  • Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το σπήλαιο της Μελισσάνης στη Σάμη και να απολαύσετε μία βόλτα με βάρκα στην λίμνη που κρύβεται μέσα του. Αφεθείτε στη μοναδική φυσική του ομορφιά και απολαύστε την μαγεία του φυσικού του κάλλους. 

 

Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου

Η Κεφαλονιά είναι αδιαμφισβήτητα η αρχόντισσα του Ιονίου

 

  • Αν βρεθείτε στο Ληξούρι, επισκεφθείτε τη Μονή Κηπουραίων. Μετρά πάνω από 250 χρόνια λειτουργίας και είναι χτισμένη σε πλάτωμα βράχου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ίσως το πιο εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα της Κεφαλονιάς.
  • Αφεθείτε στην μαγεία της κεφαλονίτικης κουζίνας. Δοκιμάστε παραδοσιακά πιάτα στις ταβέρνες του νησιού, όπως είναι οι κεφαλονίτικες κρεατόπιτες, η αλιάδα και η παστιτσάδα.
  • Αν θέλετε να διασκεδάσετε το Αργοστόλι είναι ο ιδανικός προορισμός για ξέφρενες νύχτες, καθώς εγγυάται ξενύχτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!