Home / Fashion  / Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 
Η personal stylist Κατερίνα Γιαννακάκη μας βοηθά να αφηγηθούμε την προσωπική μας ιστορία μέσω του στυλ μας. 

Είναι φινετσάτη, λαμπερή, δυναμική και η θετική της αύρα σε κερδίζει ακαριαία. Η style advisor Κατερίνα Γιαννακάκη, είναι μια γυναίκα που ξέρει τη μόδα από πρώτο χέρι, και όχι μόνο αυτό. Ξέρει πολύ καλά πώς μπορούμε μέσω του styling να αναδείξουμε την καλύτερη εικόνα του εαυτού μας, να ανακτήσουμε την ενδεχομένως χαμένη μας αυτοπεποίθηση και μας καλεί να ξεκινήσουμε μαζί της το δικό μας στυλιστικό ταξίδι. Μας εξηγεί τι κάνει ένας personal stylist, μας δίνει κάποιες χρήσιμες fashion συμβουλές και μοιράζεται μαζί μας χρήσιμα infos για το συναρπαστικό styling masterclass που ετοιμάζει. 

 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

 

Από μικρή είχατε επαφή με τη μόδα. Τι είναι αυτό που ακόμη και σήμερα σας ελκύει σε αυτό τον χώρο και κρατά το ενδιαφέρον σας;

Πέραν του ότι είναι το φυσικό μου περιβάλλον, γιατί σε αυτό γεννήθηκα και μεγάλωσα, είναι μια εξαιρετικά δημιουργική δουλειά. Ο χώρος της μόδας εξελίσσεται συνεχώς. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλληλεπιδρά με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Ειδικά στην digital εποχή όπου έχεις άμεση πρόσβαση στις νέες τάσεις και σε ό,τι συμβαίνει στον χώρο παγκόσμια. Μπορείς πχ να βλέπεις live τα fashion shows από τον Instagram λογαριασμό σου! Όλη αυτή η εξέλιξη με εξιτάρει πολύ και κρατάει την αγάπη μου για τη μόδα και το styling συνεχώς ζωντανή. Επίσης η επαφή με τους ανθρώπους και η ευχαρίστηση που βλέπω στο πρόσωπό τους μετά από ένα καλό αποτέλεσμα είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

 

Εδώ και 15 χρόνια εργάζεστε ως visual merchandiser σε καταστήματα επώνυμων εταιριών, καθώς και ως style advisor. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει να είναι κανείς σύμβουλος στυλ;

Το βασικότερο που πρέπει να κάνει ένας style advisor είναι να «διαβάσει» τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του πελάτη και να τον βοηθήσει να διαλέξει τα σωστά κομμάτια, ρούχα και αξεσουάρ ώστε να δημιουργήσει την εικόνα που θέλει. Αυτό ισχύει και για τα καθημερινά outfits αλλά και για τις ειδικές περιστάσεις.

 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

Πάντα χαμογελαστή η Κατερίνα Γιαννακάκη μοιράζεται τα μυστικά του στυλ με το κοινό.

 

 

Γιατί θα συμβουλεύατε κάποιον να ασχοληθεί περισσότερο με το στυλ και την εικόνα του; Θα έχει ενδεχομένως περισσότερες προσωπικές ή επαγγελματικές επιτυχίες;

Αν σκεφτεί κανείς ότι το 97% της επικοινωνίας είναι μη λεκτική, είναι ξεκάθαρο ότι η εικόνα λέει πάρα πολλά για τον καθένα και την κάθε μια μας πριν καν μιλήσουμε. Γιατί λοιπόν να μην πούμε αυτό που εμείς θέλουμε; Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αν μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

 

Μοιραστείτε μαζί μας κάποιες συμβουλές ώστε να αγοράζουμε πιο έξυπνα και σοφά τα ρούχα μας. Ποια είναι η fashion επένδυση που πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει;

Βασική μου αρχή στις αγορές είναι ο κανόνας των 5. Είναι κάτι που λέω συνέχεια στις πελάτισσες και στους πελάτες μου. Για κάθε νέα αγορά που θέλεις να κάνεις σκέψου τουλάχιστον 5 σύνολα με αυτά που ήδη έχεις. Είναι ο τρόπος για να δημιουργήσει κανείς σταδιακά μια ντουλάπα με άπειρες δυνατότητες! Επίσης, έχω εμμονή με τις καλές ποιότητες και το φινίρισμα. Η γιαγιά μου έλεγε (ήταν εξαιρετική μοδίστρα) ότι το ρούχο το καταλαβαίνεις όταν το γυρίσεις ανάποδα. Εκεί φαίνονται οι λεπτομέρειες του. Μια γυναίκα πρέπει πάντα να επενδύει στα εξαιρετικά παπούτσια και στα πολύ φίνα basics. Είναι δύο άσσοι στο μανίκι της. Με αυτά είναι πάντα ντυμένη και κομψή.

 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

 

Τι πρέπει κατά τη γνώμη σας να αποφύγουμε για να εκφράζουμε μέσα από την εξωτερική μας εικόνα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας;

Αυτό που πρέπει σιγουρά να αποφεύγουμε, είναι το να προσπαθούμε να αντιγράψουμε το στυλ κάποιου άλλου. Είμαστε μοναδικοί και αυτή είναι η ομορφιά! Η αδυναμία μας είναι η δύναμη μας. Όταν την αποδεχτούμε και την αγαπήσουμε μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Οι άνθρωποι που το κατάλαβαν αυτό νωρίς, έστησαν μεγάλες καριέρες.

 
Τι θα βρει κανείς εξερευνώντας το site σας yourstylelanguage.com;

Θα βρει πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρω σε προσωπικό επίπεδο και για τα μελλοντικά σεμινάρια, αλλά και το blog του Your Style Language που θα αρχίσει πάλι να είναι ενεργό.

 

Η Κατερίνα Γιαννακάκη ξέρει πώς μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας 

Η personal stylist Κατερίνα Γιαννακάκη επί τω έργω.

 

 

Αυτή την Κυριακή ετοιμάζετε κάτι πολύ ενδιαφέρον στο Hotel Nikopolis. Μιλήστε μας λίγο για το σεμινάριο “Your Style Language Masterclass“.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε αυτό το ολοήμερο styling masterclass, θα βοηθήσω γυναίκες, μέσα από 10 βήματα κλειδιά, να ανακαλύψουν την γλώσσα του προσωπικού τους στυλ.

Το Your Style Language styling masterclass έχει διάρκεια 9 ώρες και 5 ενότητες, μέσα από τις οποίες θα εξασφαλίσει κάποια όλη τη γνώση που χρειάζεται για να χτίσει τη αφήγηση του ποια είναι. Θα κερδίσει σαφήνεια, αυτοπεποίθηση και κυρίως μια νέα σχέση με τον εαυτό της.

9 υπέροχες ώρες όπου θα μάθουμε τις βάσεις, πριν τη μόδα, που κανείς δεν μας έμαθε μέχρι σήμερα. Μυστικά τα οποία εφαρμόζονται σε κάθε ηλικία, δεν διαχωρίζουν μέγεθος και κοινωνική θέση. Είναι η γνώση που διαρκεί στον χρόνο όσο και αν αλλάζουν οι τάσεις της μόδας. Ο συνδυασμός συγκεκριμένων τεχνικών του στυλ και της δικής μας προσωπικής πινελιάς.

Θα περάσουμε καλά, σαν μια όμορφή μεγάλη παρέα και θα μοιραστούμε τη γνώση και τη χαρά που αυτή προσφέρει! Τέρμα στην φράση «Δεν έχω τι να φορέσω» μπροστά σε μια ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα.

*Guest Expert, η makeup artist Έλενα Παλικαροπούλου.

 

 

Q&A

Το στυλ μου είναι: Clean, sophisticated, classy business

Αγαπημένο αξεσουάρ: Τα μαργαριτάρια και οι πέρλες

Αγαπημένη fashion δεκαετία: 90’s

Δεν λείπει από τη τσάντα μου: Το κόκκινο κραγιόν μου και το άρωμά μου

Σχεδιαστής- σχεδιάστρια που θαυμάζω: Karl Lagerfeld

Αυτό που με χαλαρώνει: Η μουσική, ο χορός και η γιόγκα

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!