Home / Family  / Η κατασκηνωτική μαγεία που αξίζει να χαρίσετε στο παιδί σας

Η κατασκηνωτική μαγεία που αξίζει να χαρίσετε στο παιδί σας

Γιατί να στείλετε το παιδί σας φέτος κατασκήνωση; Ανακαλύψτε τους λόγους που θα σας πείσουν να δώσετε στο παιδί σας αυτού του είδους την εμπειρία.

 

Κατασκήνωση. Μια λέξη χιλιάδες συναισθήματα. Όσο κλισέ και αν ακούγεται η έκφραση είναι πέρα για πέρα αληθής. Αν ρωτήσεις κάποιον που έχει βιώσει αυτήν την εμπειρία, θα καταλάβεις πώς είναι κομμάτι της ζωής του, πλέον, και συνώνυμο του καλοκαιριού του. Μοναδικές στιγμές που τις “κουβαλάς” μαζί σου όλο το χειμώνα, ενώ ανυπομονείς να έρθει η στιγμή να δημιουργήσεις καινούργιες σε εκείνο το μέρος που έχεις αγαπήσει τόσο.

 

 

Κάθε παιδί που θα έχει την ευκαιρία να πάει συλλέγει αυτομάτως αξίες, ιδανικά και “όπλα”, κατάλληλα για την “έξω” ζωή του. Συναντάει ανθρώπους που θα καθορίσουν την προσωπικότητά του, καθώς του δείχνουν ένα μονοπάτι γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και αποδοχή. Πρόκειται για μια μικρογραφία της κοινωνίας όπου δε χωράνε στερεότυπα, περιθωριοποιήσεις, προκαταλήψεις και αρνητικές συμπεριφορές. Φίλοι ζωής με τους οποίους θα μοιραστείς τόσες μοναδικές και διαφορετικές αναμνήσεις.

 

Τα παιδιά μαθαίνουν τη διαφορετικότητα και την αγκαλιάζουν. Εξερευνούν τις επιθυμίες, τα ταλέντα, την προσωπικότητά τους και τα όρια τους. Πρόκειται για την καλύτερη ευκαιρία για ανεξαρτητοποίηση. Μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, να τα καταφέρνουν μόνα τους, τη σημασία της ευθύνης και της συνέπειας και το πώς μπορούν να εναρμονίζονται ομαλά με ένα κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τόσες δραστηριότερες γίνονται ενεργά και δραστήρια. Αποτελεί τον πιο υπέροχο τρόπο με τον οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν αξίες και ιδανικά, ενώ την ίδια στιγμή διασκεδάζουν.

 

Ενώνονται με τη φύση και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις πραγματικές και φυσικές ανθρώπινες επαφές, ξεχνώντας τα social media και το κινητό τους. Ανήκουν σε μια ομάδα, μια κοινότητα την οποία αγαπούν σαν δεύτερη οικογένεια τους. Όλο το χρόνο μιλούνε για τα τραγούδια, τα συνθήματα, τα χορευτικά και όσα περάσαν μαζί. Τα οφέλη και οι αναμνήσεις είναι πολλές και το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί αν του τις χαρίσετε!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.