Home / Good Life  / Art & Culture  / Η εμβληματική έκθεση του Sterling Ruby στην Gagosian Athens

Η εμβληματική έκθεση του Sterling Ruby στην Gagosian Athens

 

Η γκαλερί Gagosian Athens παρουσιάζει την έκθεση “THAT MY NAILS CAN REACH UNTO THINE EYES”,  με νέους πίνακες ζωγραφικής και κεραμικά έργα του καλλιτέχνη Sterling Ruby.

 

Σε ένα δημιουργικό σύμπαν γλυπτικής, κεραμικής, ζωγραφικής, σχεδίου, κολάζ, βίντεο και υφασμάτων, ο Ruby ενσωματώνει την ιστορία της τέχνης, προσωπικά του αυτοβιογραφικά στοιχεία και συσχετισμούς κοινωνικής ισχύος. Δημιουργώντας διασπαστικές τάσεις μέσω της αντίθεσης των καθαρών γραμμών και των αναγνωρίσιμων αντικειμένων έναντι αδρών και δυσαναγνωρίσιμων σχημάτων, τα έργα του αμφισβητούν τους κανόνες της τέχνης και παράλληλα επιδιώκουν να ασκήσουν κριτική στους θεσμούς και τις αδυναμίες της σύγχρονης κοινωνίας.

 

 

Σε αυτά τα νέα έργα, ο Ruby εμπνέεται από το Όνειρο θερινής νυκτός του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και προβαίνει σε θεατρικούς παραλληλισμούς και υπαινιγμούς, εξομοιώνοντας το παράθυρο με τη θεατρική σκηνή. Ακολουθώντας το διπλό σκηνικό του έργου, που εκτυλίσσεται στην αρχαία Αθήνα και σε ένα παραμυθένιο δάσος, διχοτομεί κάθε καμβά κατακόρυφα με μια λωρίδα από βαμμένο χαρτόνι, ουσιαστικά εισάγοντας έναν στυλοειδή φραγμό έναντι του οποίου αναπηδούν τα έντονα χρώματα ή κρύβονται δειλά υπό τη σκέπη του.

 

 

© Sterling Ruby, Basin Theology/ACHERON, 2021, Courtesy of Gagosian

 

 

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν επίσης το έργο του Ruby ACHERON(2021) από τη σειρά Basin Theology (2009–).  Για να δημιουργήσει το ACHERON, ο Ruby συγκέντρωσε σπασμένα θραύσματα που είχαν απομείνει από προηγούμενα έργα κεραμικής σε ένα αγγείο με επίπεδο πυθμένα και τα συνένωσε με όπτηση. Με υάλωμα σε ηφαιστειακό μαύρο και γυαλιστερό τιρκουάζ, τα θραύσματα αναγεννιούνται στον φούρνο κεραμικής και αναδύονται σε μια μετενσαρκωμένη μορφή θυμίζοντας ενταφιασμένα λείψανα. O Ruby κάνει αναφορά στο θεατρικό έργο όπου μια “τρύπα στον τοίχο” δημιουργεί ένα σημείο πρόσβασης για τους απαγορευμένους εραστές, μεταμορφώνοντας το κεραμικό έργο σε ένα συμβολικό άνοιγμα μεταξύ χώρων και ανθρώπων.

 

 

 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιουλίου, ανακαλύψτε περισσότερα εδώ!

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein