Home / Good Life  / Η ασύγκριτη ομορφιά της Ζακύνθου

Η ασύγκριτη ομορφιά της Ζακύνθου

Η ασύγκριτη ομορφιά της Ζακύνθου
Η Ζάκυνθος σαγηνεύει με την ακαταμάχητη γοητεία της. 

Καταπράσινη και με πάνω από 7.000 είδη λουλουδιών, έχει ονομαστεί από τους Βενετούς, “Φιόρο του Λεβάντε, ενώ παλαιότερα οι ποιητές την αποτελούσαν “Τζάντε”. Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο νησί του Ιονίου, το ενδέκατο σε έκταση νησί στην Ελλάδα, καθώς και το τρίτο σε έκταση στα Επτάνησα μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα. 

 

 

Η Χώρα της Ζακύνθου. 

 

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. 

 

Το νησί κρύβει πραγματικούς θησαυρούς συγκεντρώνοντας καταπληκτικές παραλίες, όπως το παγκοσμίως γνωστό για την ασύγκριτη ομορφιά του, Ναυάγιο, μία πανέμορφη χώρα με βενετσιάνικες αρχιτεκτονικές επιρροές και γραφικές συνοικίες, καθώς και μοναδικές γαστρονομικές γεύσεις.

 

 

Πεντακάθαρα γαλάζια νερά, λευκή άμμος, εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι και ένα μισοβυθισμένο στην άμμο πλοίο δημιουργούν ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς, γνωστό σε όλο τον κόσμο. Σε αυτά τα νερά τα φίλτρα του Instagram δεν πιάνουν μία!

 

Ηλιοβασίλεμα στη Ζάκυνθο.

 

Πόρτο Λιμνιώνας

Στο Πόρτο Λιμνιώνας η παραλία είναι καταπληκτική. Πρόκειται για έναν βραχώδη κόλπο με καθαρά βαθιά νερά που ενθουσιάζουν όσους αγαπούν τις καταδύσεις κι όχι μόνο. 

 

 

Μαραθονήσι λήψη από drone.  

 

Τα τυρκουάζ νερά στο Μαραθονήσι μαγεύουν. 

 

Οι διάσημες γαλάζιες σπηλιές. 

 

Μακρύς Γιαλός.

Διάφανα νερά, τριγύρω πράσινο και ένα μέρος ιδανικό για όσους αγαπούν τις καταδύσεις. 

 

 
Άγιος Σώστης.

Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται σε απόσταση 13 χμ από τη πόλη της Ζακύνθου και μόλις 2 χιλιόμετρα από τη κέντρο του Λαγανά όπου αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νησιού.

 

Άγιος Σώστης – λήψη από αέρος. 

 

 

 

More Interesting Info

 

  • H χελώνα Caretta-Caretta είναι ένα από τα τρία είδη χελώνας που ζουν ακόμη στη Μεσόγειο. Αν είστε τυχεροί μπορεί να την δείτε στο νησί της Ζακύνθου γιατί αποθέτει τα αυγά της στις παραλίες του κόλπου του Λαγανά.

 

 

  • Η Ζάκυνθος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, του ποιητή Ανδρέα Κάλβου καθώς επίσης και ο τόπος όπου έζησε ο συγγραφέας Γρηγόριος Ξενόπουλος. 
  • Η Ζάκυνθος είναι τόσο πράσινο νησί, με τόση βλάστηση που ο Όμηρος την ονόμαζε «Υλήεσσα» δηλαδή δασώδη. 
  • Οι δυτικές και βορειοανατολικές ακτές της Ζακύνθου είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000.

 

 

 

www.zakynthos.gov.gr

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!