Home / Family  / Η αληθινή ευτυχία του να είσαι μαμά

Η αληθινή ευτυχία του να είσαι μαμά

Γιατί το να είσαι μαμά, είναι απλά υπέροχο!

Το να είσαι μαμά έχει σίγουρα δυσκολίες, απεριόριστα ξενύχτια και κούραση, τεράστια ευθύνη και άγχος. Όμως από την άλλη πλευρά, η μητρότητα είναι για πολλές γυναίκες, το μέγιστο δώρο και η απόλυτη ευτυχία. Ποιες είναι λοιπόν οι στιγμές, που σου χαρίζουν πραγματική ευτυχία όταν είσαι μαμά;

 

Νιώθεις ζωντανή.

Η μητρότητα και όσα εμπερικλείει, (όπως η ευθύνη των παιδιών), είναι μια ασταμάτητη περιπέτεια. Το να είσαι μαμά σημαίνει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και  να μην απενεργοποιείς ούτε μια στιγμή το μυαλό σου. Οφείλεις να είσαι οργανωτική και αποτελεσματική, διορατική, υπεύθυνη αλλά και διασκεδαστική. Ακόμη και αν όλα αυτά ακούγονται δύσκολα να τα διαχειριστείς, τα καταφέρνεις μια χαρά και μετά τις δυσκολίες της ημέρας είσαι περήφανη για ό,τι κατέκτησες! Η μητρότητα σε κρατά ζωντανή και ετοιμοπόλεμη, κάθε στιγμή.

 

Τα παιδιά σου είναι έρωτας.

Η απεριόριστη αγάπη σου για τα παιδιά σου, η ανάγκη σου να τα προστατεύεις και να τα φροντίζεις, ξυπνούν ακόμη και τα πιο κρυμμένα σου ένστικτα. Όταν τα βλέπεις και τα αγκαλιάζεις, νιώθεις πως σε πλημμυρίζει όλη η αγάπη του κόσμου. Νιώθεις, όπως όταν είσαι ερωτευμένη. Δυνατή να αντέξεις τα πάντα για αυτά και τρισευτυχισμένη όταν τα έχεις κοντά σου.

 

Εξελίσσεσαι μαζί τους.

Ο στόχος κάθε μητέρας είναι να αναθρέψει υγιή, χαρούμενα παιδιά, που θα ομορφύνουν τον κόσμο. Βάζεις τα δυνατά σου, για να δημιουργήσεις ανθρώπους ευγενικούς, χρήσιμους, που αγαπούν, είναι ανιδιοτελείς και θα συνεισφέρουν στην κοινωνία. Όταν τα παιδιά σου μεγαλώνουν μέρα με την μέρα και διαπιστώνεις πως οι κόποι σου ανταμείβονται, είσαι περήφανη. Όταν, βλέπεις πως τα παιδιά εξελίσσονται εντυπωσιακά καλά, είναι ανεξάρτητα και δημιουργικά, απολαμβάνεις την εξέλιξη και συνειδητοποιείς πως και εσύ μαθαίνεις από αυτά. Η αλληλεπίδρασή τους μαζί σου, σε βοήθησε να εξελιχθείς, να κάνεις την αυτοκριτική σου και φυσικά να καμαρώνεις για την πρόοδό τους.

 

Βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους.

Η ζωή είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική αν την δεις από μια παιδική ματιά. Τα παιδιά, μας δείχνουν πλευρές της ζωής, ή διαφορετικές οπτικές που ούτε τις είχαμε σκεφτεί. Τα παιδιά μας κάνουν πιο διασκεδαστικούς, χαρούμενους και σαφώς περισσότερο αισιόδοξους.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!