Home / Family  / Ζωοθεραπεία: Ανακαλύψτε όλα τα οφέλη της

Ζωοθεραπεία: Ανακαλύψτε όλα τα οφέλη της

Ζωοθεραπεία
Εδώ και λίγα χρόνια έκανε την εμφάνιση του ο όρος ζωοθεραπεία. Δείτε πώς ορίζεται αλλά και τι μπορεί να προσφέρει.

 

Η Ζωοθεραπεία είναι μια ευεργετική επαφή ενός ζώου με έναν άνθρωπο, με συχνή τη διαμεσολάβηση ενός ειδικού. Τα ζωάκια μπορούν να προσφέρουν αμέτρητα οφέλη στη ψυχική και σωματική υγεία του ιδιοκτήτη τους. Μέσα από την καθημερινή επικοινωνία, τη φροντίδα και το συναισθηματικό δέσιμο, κάθε σωματική ή ψυχική ασθένεια βελτιώνεται. Έχουν γίνει χιλιάδες έρευνες και εμπειρικές μέθοδοι που αποδεικνύουν και επιστημονικά, όσα προσφέρει η αλληλεπίδραση με ένα κατοικίδιο.

 

 

Είναι ευρέως γνωστό, άλλωστε, ότι κάθε ζωάκι μας βοηθάει να διαχειριστούμε το άγχος, τους φόβους μας, τις ανασφάλειες και οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι μέσα από τη θεραπεία με κάποιο ζώο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το φόβο σας για τα ύψη. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του αλόγου. Η ιππασία εφαρμόζεται ως μέθοδος για τα άτομα με νοητική υστέρηση και τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

 

Κάθε ζωάκι θα πρέπει να λάβει και την κατάλληλη εκπαίδευση και προετοιμασία, για να μπορέσει να συνδεθεί με τον ασθενή. Αυτή η συγκεκριμένη συναισθηματική σύνδεση θα προβεί στη διαμόρφωση πολύτιμων καθησυχαστικών σημείων. Θα είναι το πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό “φάρμακο”. Αποκτώντας ένα κατοικίδιο και παρέχοντας του αυτού του είδους την εκπαίδευση, θα δείτε σύντομα πόσο θα βελτιωθεί η ψυχική ή ακόμα και η σωματική υγεία σας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.