Home / Good Life  / Εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για brunch

Εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για brunch

Εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για brunch
2 γευστικότατες συνταγές για σπιτικό brunch.

Δύο εύκολες και πολύ γρήγορες συνταγές για το πιο νόστιμο σπιτικό brunch. 

 

 

Φρυγανισμένο ψωμί του τοστ με αβοκάντο και αυγά ποσέ. 

Εκτέλεση

Φρυγανίστε το ψωμί στη φρυγανιέρα ώστε να γίνει τραγανιστό και στη συνέχεια αλείψτε τις φέτες με το λιωμένο αβοκάντο. Στη συνέχεια φτιάξτε τα αυγά ποσέ: Βάλτε το νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο δημιουργήστε μία δίνη στο νερό με ένα κουτάλι, στη συνέχεια ρίξτε μέσα και ξύδι. Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε στο κέντρο της δίνης το αυγό. Αφήστε για περίπου τρία λεπτά και μετά βγάλτε το αυγό προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα. Επαναλάβετε και για το άλλο αυγό. Μετά τοποθετήστε τα αυγά ποσέ πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί με το αβοκάντο. Στη συνέχεια τρίψτε την παρμεζάνα και ολοκληρώστε το νόστιμο πιάτο σας με αλάτι και πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά και ντοματάκια για γαρνίρισμα. 

Υλικά

2 αυγά
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
1/3 αβοκάντο λιωμένο 
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι 
φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό, θυμάρι ή βασιλικό για το γαρνίρισμα 
ντοματάκια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα

 

Εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για brunch

 

Ακόμη πιο εύκολο!

Σε μία παραλλαγή της συνταγής κι αν σας δυσκολεύουν τα αυγά ποσέ, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με το κλασικό τηγανητό αυγό. 

 

Εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για brunch

 

 

Τηγανίτες με σιρόπι και μούρα. 

Προετοιμασία

Ανακατεύετε καλά το αλεύρι, το χλιαρό νερό και το αλάτι σε ένα μπολ με σύρμα και φροντίζετε ώστε το μείγμα να μην κάνει σβώλους. Αφήνετε το μείγμα για μιάμισι ώρα ώστε να καθίσει πριν προχωρήσετε στο τηγάνισμα. 

Εκτέλεση

Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και περιμένετε να ζεστάνει καλά. Ρίχνετε όση ποσότητα επιθυμείτε από το ζυμάρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν οι τηγανίτες και περιμένετε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα από κάθε πλευρά. Έπειτα τις γυρνάτε από την άλλη. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας, που θα τραβήξει το πολύ λάδι. Σερβίρετέ τις με μέλι, σιρόπι ή σοκολάτα και φρούτα της αρεσκείας σας όπως φράουλες και μούρα. 

Υλικά

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 ποτήρι χλιαρό νερό 

1 πρέζα αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα 

υλικά της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα όπως μέλι, σοκολάτα, μούρα ή ξηρούς καρπούς

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!