Home / Wellness  / Mind  / Επιστροφή στο γραφείο με καλή διάθεση

Επιστροφή στο γραφείο με καλή διάθεση

Επιστροφή στο γραφείο με καλή διάθεση
Επιστροφή στη δουλειά χωρίς απογοήτευση. 

Αφήστε την γκρίνια πίσω σας και ξεκινήστε τη νέα σεζόν με ευχάριστα συναισθήματα. Ναι, όλοι θα θέλαμε να μείνουμε στο μέρος που κάναμε διακοπές αλλά… ήρθε η μεγάλη στιγμή της επιστροφής στο γραφείο. Πώς να μην μιζαριάσετε:

 

Επιστροφή στο γραφείο με καλή διάθεση

Φώτο από: pexels.com

 

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα smoothie.

Τα smoothies σας βοηθούν να φτιάξετε τη διάθεσή σας και να ξεκινήσετε την ημέρα σας θετικά. Φτιάξτε λοιπόν ένα smoothie πριν πάτε στο γραφείο και ανεβάστε τη διάθεσή σας. Βάλτε στο πρωινό σας ποτό σας γιαούρτι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι “ανεβάζει” τη διάθεση και τα φρούτα της αρεσκείας σας.

Extra tip: Μην παραλείπετε ποτέ το ισορροπημένο πρωινό, γιατί θα σας γεμίσει ενέργεια η οποία με τη σειρά της θα σας θωρακίσει από την πολλή κούραση και τα αρνητικά συναισθήματα. Μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο και κομματάκια μπανάνας, αποτελούν ένα εξαιρετικό γεύμα για να αρχίσετε την ημέρα σας με χαμόγελο!

 

 

Ανοίξτε την πόρτα με χαμόγελο. 

Αφήστε τα άσχημα συναισθήματα πίσω σας και ανοίξτε την πόρτα του γραφείου με χαμόγελο. Μόνο έτσι θα αποφύγετε τα άσχημα συναισθήματα και θα επιστρέψετε ομαλά. Μην προκαταβάλλετε τον εαυτό σας αρνητικά, αντίθετα βοηθήστε τον να δει θετικά την επιστροφή στη δουλειά. 

 

 

Πάρτε τον χρόνο σας. 

Μην μπαίνετε κατευθείαν στα βαθιά. Δεν χρειάζεται από την πρώτη κιόλας μέρα της επιστροφής σας να επιστρέψετε στους τρελούς ρυθμούς πίεσης και στρες. Σήμερα, πάρτε το λίγο πιο χαλαρά και ολοκληρώστε εργασίες που ενδεχομένως δεν είναι τόσο χρονοβόρες και απαιτητικές, οργανωθείτε, σημειώστε τις εκκρεμότητές σας και κάντε έναν καλό προγραμματισμό ώστε από αύριο όλα να λειτουργούν τέλεια και να μην αγχωθείτε χωρίς λόγο. 

 

 

Αφιερώστε όμως χρόνο για extra bonding με τους συναδέλφους σας. 

Πείτε τους πώς περάσατε, ρωτήστε τι έκαναν εκείνοι στις διακοπές τους και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Οι ζεστές ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ συναδέλφων είναι εξαιρετικά σημαντικές γενικά, και ειδικά τώρα μετά τις διακοπές ένα mini chat με τον συνάδελφο μπορεί να σας φτιάξει πραγματικά το κέφι. 

 

 

“Ενέσεις” χαράς με κάτι νέο στον χώρο σας. 

Αλλάξτε λίγο τη διακόσμηση του γραφείου σας ή απλά προσθέστε κάτι νέο που θα σας γεμίσει χαρά. Τι μπορεί να είναι αυτό; Μία κορνίζα με φωτογραφία που τραβήξατε στις διακοπές και σας γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις, ένα σουβενίρ από τον τόπο που επισκεφθήκατε ή οτιδήποτε άλλο σας φτιάχνει το mood και σας ενδυναμώνει -έστω και προσωρινά-ψυχικά.  

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!