Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Επίπεδη κοιλιά με αυτές τις 5 τροφές

Επίπεδη κοιλιά με αυτές τις 5 τροφές

4+1 τροφές για να διώξεις το λίπος στην κοιλιά.

Ποιος δεν θα ήθελε σφιχτή και αδύνατη κοιλιά; Για να απομακρύνεις το κοιλιακό λίπος εκτός από συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να δεις εδώ, μπορείς να καταναλώνεις και ορισμένα τρόφιμα. Οι παρακάτω τροφές θα σε βοηθήσουν στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του λίπους της κοιλιάς.

 

Κινόα.

Η κινόα έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα καθώς είναι ιδιαίτερα θρεπτική. Μισό μόλις κύπελλο με κινόα περιέχει 5 γραμμάρια ινών και 11 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι γεμάτη με θρεπτικές ουσίες όπως σίδηρος, ψευδάργυρος, σελήνιο και βιταμίνη Ε και είναι πρώτη στις προτιμήσεις των οπαδών της υγιεινής διατροφής.

 

Γλυκοπατάτες.

Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με ποτάσιο, βήτα καροτίνη, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο και ίνες. Είναι πολύ θρεπτικές και συγκαταλέγονται στις τροφές που βοηθούν στον έλεγχο βάρους, καθώς προσφέρουν ενέργεια για πολλές ώρες.

 

Σολομός.

Ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα λίπη αυτά είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό, καθώς είναι εξαιρετικά υγιεινά και επιπλέον μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους. Τα «καλά» λίπη, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην διάσπαση του λίπους. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, Ακόμη, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και συμπεριλαμβάνονται σε ειδικές δίαιτες για αθλητές.  Ο σολομός και γενικότερα τα θαλασσινά, επιβραδύνουν την διαδικασία της πέψης και απομακρύνουν τον κίνδυνο υπερφαγίας.

 

Σπαράγγια.

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μάλιστα ένα φλιτζάνι σπαράγγια περιέχει τρία γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες θα σας κρατήσουν με γεμάτο στομάχι για αρκετή ώρα. Ακόμη, καθώς τα σπαράγγια είναι διουρητικά, βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

 

Αγγούρι.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ο χαμηλός αριθμός θερμίδων τους καθιστούν τα αγγουράκια, ένα σνακ που μπορείς να καταναλώνεις χωρίς ενοχές. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με καρότα και ντιπ γιαουρτιού και να τα καταναλώσετε ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!