Home / Beauty  / Ενυδατώστε τα χείλη σας φυσικά

Ενυδατώστε τα χείλη σας φυσικά

Ενυδατώστε τα χείλη σας φυσικά
Ενυδατώστε τα χείλη σας φυσικά με αυτά τα tips

Εκτός από την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, χρειάζονται και τα χείλη σας ειδική περιποίηση και προσοχή, όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως, τις περιόδους που οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες (πολύ κρύο, άνεμος ή πολλή ζέστη), τα χείλη σας χρειάζονται τους δικούς τους συμμάχους περιποίησης και ομορφιάς. 

 

 

Εμπιστευτείτε το αμυγδαλέλαιο.

Το θαυματουργό αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες καταπολεμούν τη βλάβη των ελευθέρων ριζών και κάνουν επιπλέον εξαιρετικά βαθιά ενυδάτωση, αλλά και ανάπλαση. Βάλτε στα χείλη σας, αλλά και στο υπόλοιπο πρόσωπο αμυγδαλέλαιο με ταμποναριστές κινήσεις και ενυδατώστε ριζικά.  

 

Φτιάξτε το δικό σας lip balm

Φτιάξτε το δικό σας lip balm που θα κρατήσει τα χείλια σας υγιή και θα τα αποτρέψει από την ξηρότητα. Αυτά που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό βαζάκι ή δοχείο για να αποθηκεύσετε το μείγμα, λάδι καρύδας. κερί μέλισσας ή και βαζελίνη και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. 

 

Μην ξεχνάτε το scrub

To lip scrub γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο, καθώς είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα χείλη. Χρησιμοποιήστε ένα scrub με μαύρη ζάχαρη και μέλι και κάντε απολέπιση απαλά για να μην τραυματίσετε το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών. Αμέσως μετά ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια απλώστε το ενυδατικό σας balm. 

 

 

Στραφείτε στα ενυδατικά κραγιόν

Προτιμήστε φαρμακευτικά κραγιόν με μαλακτικά συστατικά και ενυδατικούς παράγοντες όπως είναι η βιταμίνη Ε, το έλαιο macadamia και το βούτυρο καριτέ. Τα παραπάνω συστατικά αποτρέπουν την αφυδάτωση και βοηθούν παράλληλα τα σκασμένα και ταλαιπωρημένα χείλη να επανέλθουν. 

 

Δοκιμάστε κραγιόν ή balm με SPF

Ο δείκτης προστασίας από τον ήλιο πρέπει να βρίσκεται ακόμη και στα κραγιόν σας. Ο ήλιος κάνει κακό όχι μόνο στο σώμα σας, αλλά και στα ευαίσθητα χείλη. Για αυτό, προτιμήστε κραγιόν ή balms με SPF που παρέχουν ηλιοπροστασία και αναπλάθουν ταυτόχρονα τα χείλη. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!