Home / Cozyhome  / 4 εμπνευσμένα items ιδανικά για λίγα τετραγωνικά!

4 εμπνευσμένα items ιδανικά για λίγα τετραγωνικά!

Φινλανδοί σχεδιαστές παρουσιάζουν τα ευρηματικά τους small living projects.

Στην κορυφαία έκθεση Habitare για το interior design και τη διακόσμηση που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Ελσίνκι, νέοι designers παρούσιασαν τα εμπνευσμένα και ευρηματικά projects τους που στόχο έχουν να διευκολύνουν και να ομορφύνουν τη ζωή μας σε λίγα τετραγωνικά. Η σύγχρονη πραγματικότητα επιτάσσει διαβίωση σε μικρότερους χώρους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θέτει νέες προκλήσεις για τους designers οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν εμπνευσμένα items, που μπορούν να χωρέσουν στο εσωτερικό των μικρών σπιτιών, είναι λειτουργικά και παράλληλα υψηλής αισθητικής αξίας. 

 

Ας πάρουμε μια γεύση λοιπόν! 

Piilo by Hanna Lantto

Η συλλογή σκαμπό που ονομάζεται Piilo δηλαδή ¨Κρύψτο¨ στα φινλανδικά, αποτελείται από minimal σκαμπό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους χώρους του σπιτιού και διαθέτουν έναν κρυμμένο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμά τους. 

 

 

Suspect I και Suspect II by Mervalia

Η απάντηση για μια πιο έξυπνη διαχείριση των διαθέσιμων τετραγωνικών έρχεται με τα πολυλειτουργικά project Suspect I και Suspect II που χρησιμοποιούνται ως τραπεζάκια ή και καθρέφτες. 

 

 

Twist by Hanna Kutvonen

Ο κομψός καθρέφτης της νεαρής σχεδιάστριας Hanna Kutvonen είναι ιδανική λύση εξοικονόμησης χώρου για μικρά σπίτια, καθώς στο πίσω μέρος του κρύβει πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους. 

 

 

Mood by Laura Laamanen

Τα έξυπνα ρολόγια τοίχου της Laura Laamanen έχουν διττό ρόλο. Αφενός μετρούν για εμάς τον χρόνο και αφετέρου μας βοηθούν να ρυθμίσουμε τον κιρκάδιο ρυθμό μας, δηλαδή το βιολογικό μας ρολόι. Πως το κάνουν αυτό;  Τα ρολόγια αλλάζουν το φως που εκπέμπουν ανάλογα με τις ώρες τις ημέρας, βοηθώντας μας να έχουμε περισσότερη ενέργεια το πρωί και να χαλαρώνουμε το βράδυ. 

 

 

 

 

 

habitare.messukeskus.com

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!