Home / Family  / Εγκυμοσύνη και διατροφή, ποιες είναι οι πιο ωφέλιμες τροφές για μια έγκυο;

Εγκυμοσύνη και διατροφή, ποιες είναι οι πιο ωφέλιμες τροφές για μια έγκυο;

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι πρέπει να τρώει μια έγκυος;

 

Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική. H δίαιτα που θα ακολουθήσει η έγκυος πρέπει να προσφέρει όλες τις βασικές θρεπτικές ουσίες για να αναπτυχθεί σωστά το έμβρυο. Καθώς ο οργανισμός της εγκύου έχει ανάγκη επιπλέον θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα είναι κρίσιμο να αποβάλετε τις κακές διατροφικές συνήθειες και να ακολουθείτε μια διατροφή που θα εξασφαλίσει την υγεία του μωρού σας. Ποιες είναι λοιπόν οι πιο θρεπτικές και ωφέλιμες τροφές για μια έγκυο;  

 

 

Γιαούρτι.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα το γιαούρτι είναι εξαιρετικά ωφέλιμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτήν την περίοδο ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από από επιπλέον πρωτεΐνες και ασβέστιο οπότε προτιμήστε άφοβα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά τα οποία φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου επιπλοκών.

 

 

Γλυκοπατάτες.

Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ πλούσιες σε β-καροτένιο τα οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Οι εγκυμονούσες είναι σημαντικό να λαμβάνουν βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητη για την εμβρυακή ανάπτυξη. Ακόμη, οι γλυκοπατάτες είναι ωφέλιμες γιατί περιέχουν ίνες που συμβάλλουν στην βελτίωση της πεπτικής υγείας και στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

 

 

Μούρα.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να καταναλώνετε φρούτα –αλλά με μέτρο καθώς περιέχουν ζάχαρη και δεν πρέπει να κάνετε υπερβολές. Προτιμήστε τα μούρα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, και νερό και αποτελούν ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ για τις εγκύους.

 

 

Πράσινα λαχανικά.

Καταναλώστε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο ή γενικότερα λαχανικά που είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, κάλιο και άλλες θρεπτικές ουσίες που αποζητά ο οργανισμός της εγκύου.

 

 

Αβοκάντο. 

Το αβοκάντο πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και κάλλιο είναι μια τροφή που μπορείτε άφοβα να προσθέσετε στην διατροφή σας κατά την εγκυμοσύνη. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το αβοκάντο συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας του εμβρύου και στην ανακούφιση από τις κράμπες στα πόδια για την εγκυμονούσα. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!