Home / Cozyhome  / Δώστε καλοκαιρινό αέρα στους εξωτερικούς σας χώρους

Δώστε καλοκαιρινό αέρα στους εξωτερικούς σας χώρους

cozy vibe decoration outdoor project
Όταν οι εξωτερικοί χώροι γίνονται το επίκεντρο του σπιτιού… 

 

Κάθε καλοκάιρι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού έρχονται στο επίκεντρο της καθημερινότητας και μας χαρίζουν στιγμές ποιοτικού χρόνου. Δημιουργήστε όμορφες γωνιές και  χαρείτε τον δικό σας outdoor παράδεισο.

 

Cocktail by the pool

Ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η πισίνα γίνεται το νέο hot spot του σπιτιού σας. Ξεκινήστε από το κομμάτι της ανανέωσης του συγκεκριμένου χώρου, αντικαθιστώντας το παλιό ξύλινο deck  και τοποθετώντας άνετες ξαπλώστρες και πουφ για απολαυστικές στιγμές ανάπαυσης πλάι στο υγρό στοιχείο. Οργανώστε ένα mini cocktail party για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επενδύστε στην κατασκευή μιας πέργκολας από αλουμίνιο , ώστε οι ξαφνικές  καλοκαιρινές μπόρες να μην εμποδίζουν τη διασκέδασή σας. Νιώστε σα να βρίσκεστε στο pool bar υπερπολυτελούς ξενοδοχείου ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα, καθώς απολαμβάνετε τις βουτιές σας και το πιο δροσιστικό cocktail. Φυσικά, φροντίστε να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό που θα ολοκληρώσει μια άκρως ατμοσφαιρική βραδιά, αφού οι βουτιές δε σταματούν ποτέ.

 

  • Προτιμήστε πισίνες υπερχείλισης τύπου infinity, καθώς εκτός του ότι αποτελούν hot trend, διατηρούν πιο καθαρό το νερό λόγω του καλύτερου συστήματος ανακυκλοφορίας.

 

  • Tα τελευταία χρόνια τα πλακίδια και οι ψηφίδες έχουν αντικατασταθεί από ειδικές επενδύσεις κονιάματος. Επιλέξτε τη συγκεκριμένη τεχνική για ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα.

 

  • Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στις πισίνες είναι η τοποθέτηση έγχρωμου φωτισμού led. Επιπλέον, οι οπτικές ίνες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που θυμίζει έναστρο ουρανό.

 

cozy vibe decoration outdoor project

 

Βrunch on the balcony

To brunch αποτελεί πλέον ένα από τα αγαπημένα food trends, που μπορούμε εύκολα να οργανώσουμε στο σπίτι μας και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι μας, ειδικά αυτή την εποχή που ο καιρός είναι ιδανικός. Για πλήρη θέαση του γύρω περιβάλλοντος επιλέξτε να τοποθετήσετε γυάλινα στηθαία  που εκτός από την πρακτική τους σημασία, δίνουν και μια ιδιαίτερη αισθητική στο μπαλκόνι σας. Η παρουσία πτυσσόμενης τέντας ή πέργκολας εξασφαλίζει την απόλυτη σκίαση και επομένως τη δημιουργία δροσιάς, αλλά και την προστασία από τις απροσδόκητες μεταβολές του ανοιξιάτικου καιρού. Παράλληλα, δημιουργήστε το δικό σας μικροκλίμα, με αρωματικά φυτά σε παρτέρια, συνθέτοντας πράσινες γωνιές. Επιλέξτε νέα άνετα έπιπλα που ακολουθούν τη γενικότερη αισθητική του σπιτιού σας, στρώστε ένα χαρούμενο τραπεζομάντιλο, τοποθετήστε σερβίτσια σε παλ αποχρώσεις και σερβίρετε τους αγαπημένους σας.

 

  • Eπιλέξτε τέντες σε παλ χρώματα, με γραμμικά ή ανάγλυφα μοτίβα και δώστε νέα πνοή στο μπαλκόνι σας.

 

  • Προτιμήστε τις πέργκολες για έναν στεγανό υπαίθριο χώρο που θα απολαμβάνετε παντός καιρού. Κατασκευασμένες από χάλυβα και ανοξείδωτο ατσάλι, αντέχουν σε υψηλές ανεμοπιέσεις, ενώ επιδέχονται φωτισμό led χαμηλής κατανάλωσης. 

 

  • Η νέα τεχνολογία λειτουργίας με αισθητήρες, επιτρέπει τον κεντρικό έλεγχο της τέντας σας μέσω κινητού, για απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

 

cozy vibe decoration outdoor project

 

Picnic in the garden

Ο κήπος σας μπορεί να γίνει σημείο συνάντησης και υπέροχων δραστηριοτήτων. Φροντίστε για τη σωστή συντήρηση του γκαζόν, φυτέψτε πολύχρωμα λουλούδια και απολαύστε ήσυχα απογεύματα. Οργανώστε ένα picnic τοποθετώντας στο γκαζόν μεγάλες άνετες μαξιλάρες, πάνω στις οποίες θα απολαύσετε μικρές λιχουδιές. Επιλέξτε υφάσματα με χαρούμενα ανοιξιάτικα χρώματα και μοτίβα  και δημιουργήστε το ομορφότερο και πιο χαρούμενο σκηνικό.

 

Tea time on the porch

Ο καλοκαιρινός καιρός φέρνει νέα πνοή και στο εξοχικό μας, που αποτελεί τoν απόλυτο weekend προορισμό. Ανανεώστε τη βεράντα με νέα έπιπλα εξωτερικού χώρου από ξύλο ή άλλα φυσικά υλικά και ετοιμάστε για τους φίλους σας ένα απογευματινό tea party. Βγάλτε έξω το αγαπημένο σας σερβίτσιο και επιλέξτε πρωτότυπες γεύσεις τσαγιού. Καθώς οι επισκέπτες σας θα απολαμβάνουν ένα αρωματικό ρόφημα στις καινούργιες άνετες πολυθρόνες, λίγο πριν πέσει ο ήλιος τοποθετήστε φανάρια και αρωματικά κεριά για μια άκρως ρομαντική και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

 

cozy vibe decoration outdoor project

 

Walking on magic paths

Χαράξτε όμορφες διαδρομές στον κήπο σας, με μονοπάτια από φυσικά πετρώματα, χαλίκια και κυβόλιθους και δημιουργήστε το πιο εντυπωσιακό garden scenery. Bραχόκηποι, μικρά συντριβάνια και διακοσμητικά αντικείμενα από φυσικά υλικά , ολοκληρώνουν το υπέροχο τοπίο. Εξάλλου, η παρουσία των πετρωμάτων μας ταξιδεύει νοερά σε παραδοσιακά χωριά, λόφους και βουνά. Η φύση μας εμπνέει και το σπίτι μας μοιάζει να είναι ο απόλυτος προορισμός.

 

cozy vibe decoration outdoor project

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath