Home / Cozyhome  / Architecture  / Δύο μοναδικά concepts από το γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

Δύο μοναδικά concepts από το γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

cozy vibe architecture kosmidis
 Tα πιο ευφάνταστα concepts δημιουργήθηκαν για την 100% Hotel Show.

 

Το βραβευμένο γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept] ανέλαβε τον σχεδιασμό για τη διαμόρφωση της εισόδου της έκθεσης ξενοδοχειακού εξοπλισμού 100% Hotel Show, σε συνεργασία με την εταιρεία Χρυσή Τομή – Collective Architecture, η οποία ήταν υπεύθυνη για την υλοποίηση.

 

Δυο ξεχωριστά concepts δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν της κεντρικής εισόδου και κατά μήκος της πορείας προς το εσωτερικό του εκθεσιακού χώρου, προκειμένου να προκαλέσουν το κοινό και να προετοιμάσουν τον επισκέπτη, για την εμπειρία της πλέον premium ελληνικής έκθεσης για το ξενοδοχείο.

 

cozy vibe architecture kosmidis

 

 

HOTEL UCONCEPT

Το “Hotel U” είναι μία εγκατάσταση που απευθύνεται σε ξενοδόχους, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε αστικούς χώρους φιλοξενίας υψηλής αισθητικής. Η κάτοψη του χώρου ακολουθεί μία οργάνωση που ορίζεται από καμπύλες και κύκλους. Τρεις περιοχές κυκλικής ή ελλειψοειδούς κάτοψης, ορίζουν τους χώρους ενδιαφέροντος ενός φανταστικού lobby αστικού ξενοδοχείου. Οι τρεις περιοχές στις οποίες αναλύεται ο χώρος είναι το lounge, το recreation space και το bar.

 

Τα έντονα χρώματα των υφασμάτων, καθώς και τα ιδιαίτερα υλικά των επιφανειών και της επίπλωσης, δημιουργούν μία ζωηρή και θερμή ατμόσφαιρα. Το concept συνολικά αντιμετωπίστηκε με μία φουτουριστική διάθεση, ενώ υπάρχουν σαφείς αναφορές στον πολύχρωμο και συναρπαστικό κόσμο του διαστήματος, τόσο ως αισθητική κατεύθυνση όσο και ως σχεδιαστικό λεξιλόγιο.

 

cozy vibe architecture kosmidis

cozy vibe architecture kosmidis

cozy vibe architecture kosmidis cozy vibe architecture kosmidis

 

PAVILION GCONCEPT

ΤοPavilion G” αποτελεί ένα μικρό σε διαστάσεις εκθεσιακό περίπτερο, το οποίο επιδιώκει να εκφράσει με τον πλέον μινιμαλιστικό τρόπο την καθαρότητα τόσο των γραμμών, όσο και των χρωμάτων του ελληνικού νησιού. Στην επιλογή των υλικών των επενδύσεων, των επίπλων και των αντικειμένων που σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες, η ελληνική ύπαιθρος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης.

 

Οι αδρές επιφάνειες των κρεμαστών πήλινων φωτιστικών συμπληρώνουν την λευκή πατητή τσιμεντοκονία του δαπέδου, ενώ το στέγαστρο έχει κλείσει με καλαμωτή που έχει βαφτεί λευκή. Ο λευκός, ξύλινος όγκος που διαπερνάει την πρόσοψη και προεξέχει αυτής, αποκολλημένος από το δάπεδο, λειτουργεί ως πάγκος τοποθέτησης των μοναδικών αντικειμένων από μάρμαρο και μέταλλο, που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες του περιπτέρου. Η διάτρητη πρόσοψη από ξύλινα κλωστρά βοηθάει τον επισκέπτη να μπορέσει να δει ως το βάθος του περιπτέρου, όπου μία μαύρη μεταλλική σύνθεση προεξέχει μπροστά από τον τοίχο, ο οποίος έχει επενδυθεί με ταπετσαρία.

 

Για ακόμη μία χρονιά, η διάθεση της Minas Kosmidis [Architecture in Concept]  για δημιουργία και καινοτομία, αποτυπώθηκε με τον πιο πρωτότυπο τρόπο!

 

cozy vibe architecture kosmidis

cozy vibe architecture kosmidis

cozy vibe architecture kosmidis

 

Photo credits: Αλεξανδρος Ιωαννίδης

 

www.minaskosmidis.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath