Home / Good Life  / Δύο εύκολες και εντυπωσιακές ιδέες για brunch στο σπίτι!

Δύο εύκολες και εντυπωσιακές ιδέες για brunch στο σπίτι!

Δείτε τις υπέροχες συνταγές:

 

Το brunch είναι ίσως η πιο αγαπημένη τάση της εποχής. Πεντανόστιμα πιάτα και μια ωραιότατη αφορμή, να βρεθείς με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, εκεί λίγο πριν το μεσημεράκι, απολαμβάνοντας ωραίες γεύσεις, αντί για ένα σκέτο και “ξερό” καφέ!

 

Αν το brunch είναι κάτι, που αγαπάτε και εσείς, αλλά δε μπορείτε να το απολαμβάνετε τόσο συχνά λόγω υποχρεώσεων ή λόγω χρημάτων, ιδού 2 υπέροχες συνταγές, για να το απολαμβάνετε όσο συχνά θέλετε…στο σπίτι σας!

 

Δύο υπέροχες και πανεύκολες ιδέες για french toast και…αυγό μάτι αλλιώς, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

 

Country Ham French Toast

 

 

Για 8 άτομα

Υλικά:

 

4 αυγά

2 φλυτζάνια γάλα

1 1/2 κουτάλι σιρόπι σφενδάμου και λίγο έξτρα για το σερβίρισμα

2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

μισή κουταλιά μοσχοκάρυδο

αλάτι

βούτυρο

8 φέτες ζαμπόν

8 φέτες ψωμί

 

Εκτέλεση:

 

Ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και μισή κουταλιά αλάτι σε ένα μπολ. Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Ένα ένα τοποθετήστε κάθε φέτα ζαμπόν στο τηγάνι. Γρήγορα βουτήξτε το ψωμί στο μείγμα με τα αυγά και βάλτε το στην κορυφή του ζαμπόν. Ψήστε μέχρι να γίνει χρυσαφί, για 2-3 λεπτά ανά κάθε μεριά.

Σερβίρετε τις φέτες ζεστές με εξτρά σιρόπι σφενδάμου από δίπλα.

 

 

Αυγό σε…τρύπα!

 

 

Για 4 άτομα

Υλικά:

 

4 φέτες ψωμί

4 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές βούτυρο

λίγο αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Ανοίξτε μία τρύπα σε κάθε φέτα ψωμί. Ανάψτε το μάτι και βάλτε πάνω ένα τηγάνι. Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλάτι και το πιπέρι και περάστε το μείγμα από τις δύο μεριές κάθε φέτας ψωμιού, αλλά και μέσα στην τρύπα.

Ψήστε τις φέτες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν χρυσαφιές. Αλλάξτε μεριά στο ψωμί και ρίξτε στην τρύπα ένα αυγό.

Αφήστε το για 2 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αυγό.

Σερβίρετε αμέσως με crispy bacon στο πλάι και…εντυπωσιάστε! 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!