Home / Good Life  / Art & Culture  / Stay creative: Δωρεάν online μαθήματα τέχνης από το MoΜΑ της Νέας Υόρκης

Stay creative: Δωρεάν online μαθήματα τέχνης από το MoΜΑ της Νέας Υόρκης

 

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), μέσω της πλατφόρμας Coursera προσφέρει δωρεάν online μαθήματα για τη σύγχρονη τέχνη, τις βασικές της αρχές, τις ιδέες που αξιοποιεί, την φωτογραφία, τη μόδα και το design.

 

Μπορείς να γραφτείς online μέσω της πλατφόρμας Coursera, ανά πάσα στιγμή και να τα παρακολουθήσεις στον δικό σου χρόνο.

Οι κυριότερες θεματικές είναι «Τι είναι η σύγχρονη τέχνη;», «Μοντέρνα τέχνη κα ιδέες», «Η μόδα ως σχεδιασμό» και «Βλέποντας μέσα από τις φωτογραφίες», «Στο στούντιο: αφηρημένη μεταπολεμική ζωγραφική». Τα μαθήματα περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό υλικό όπως και συνεντεύξεις από καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιμελητές.  Επιπλέον θα έχεις εργασίες και ασκήσεις να κάνεις, και συγκεκριμένο αριθμό ωρών να συμπληρώσεις.

 

 

 

 

Στη σειρά μαθημάτων «Τι είναι η σύγχρονη τέχνη», θα μιλήσουν για τη δουλειά τους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και επιμελητές του μουσείου, εστιάζοντας στη δημιουργική διαδικασία, τα υλικά και την έμπνευση, ενώ θα παρουσιαστούν περισσότερα από 70 έργα τέχνης από το 1980 μέχρι και το 2010.

 

 

 

 

 

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη μοντέρνα και τη σύγχρονη τέχνη έχει σχεδιαστεί το μάθημα «Μοντέρνα Τέχνη και Ιδέες» με επιμέρους θέματα Μέρη και Χώροι, Τέχνη & Ταυτότητα, Μεταμόρφωση Καθημερινών Αντικειμένων και Τέχνη & Κοινωνία.

 

 

 

 

 

Η ενότητα «Η μόδα ως σχέδιο» επικεντρώνεται σε μια επιλογή πάνω από 70 ενδυμάτων και αξεσουάρ απ’ όλο τον κόσμο, από τα αφρικανικά kente έως τα τζιν και τα φορέματα με 3D σχέδια.

 

 

 

 

Το μάθημα «Βλέποντας μέσα από τη φωτογραφία» αποτελεί απόπειρα γεφύρωσης του χάσματος ανάμεσα στη θέαση και στην πραγματική κατανόηση φωτογραφιών με την εισαγωγή διαφορετικών ιδεών, προσεγγίσεων και τεχνολογιών.

 

 

 

 

Η ενότητα «Στο στούντιο: αφηρημένη μεταπολεμική ζωγραφική» διερευνά τα υλικά, τις τεχνικές και τη σκέψη των καλλιτεχνών της Σχολής της Νέας Υόρκης, Γουίλεμ ντε Κούνινγκ, Γιαχόι Κουσάμα, Άγκνες Μάρτιν, Μπάρνετ Νιούμαν, Τζάκσον Πόλοκ, Αντ Ράινχαρτ και Μαρκ Ρόθκο.

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.moma.org/research-and-learning/classes

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein