Home / Family  / Δραστηριότητες και μυστικά για ακόμη πιο έξυπνα παιδιά!

Δραστηριότητες και μυστικά για ακόμη πιο έξυπνα παιδιά!

Δραστηριότητες και μυστικά για ακόμη πιο έξυπνα παιδιά.

Διαβάστε ποιες δραστηριότητες αλλά και πρακτικές θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να γίνουν ακόμη πιο έξυπνα!

 

Γνωριμία με μια ξένη γλώσσα.

Έρευνες έχουν δείξει πως η εκμάθηση μιας ή περισσότερων ξένων γλωσσών μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για το παιδί καθώς το βοηθά να είναι περισσότερο συγκεντρωμένο και να έχει καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις. Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι καλύτερο να γίνεται όταν ακόμη το παιδί είναι σε μικρή ηλικία δεδομένου ότι οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως τα μικρά παιδιά είναι περισσότερο ευπροσάρμοστα και μπορούν να ανταπεξέλθουν με μεγαλύτερη ευκολία στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Μάλιστα φαίνεται πως η πολυγλωσσία ευνοεί την γλωσσική των παιδιών ανάπτυξη στο σχολείο και συμβάλλει θετικά στην συμπεριφορά τους.

Νάνι νάνι νάνι, το παιδί μου κάνει.

Η φράση «ο ύπνος θρέφει τα παιδιά» αποκτά ακόμη περισσότερη δυναμική αν λάβουμε υπόψιν πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών SRI International, η οποία υποστηρίζει ότι τα παιδιά που κάνουν επαρκή και ποιοτικό ύπνο επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις στα μαθηματικά και την γλώσσα. Είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ευφυΐα αλλά και για την υγεία των παιδιών, να κοιμούνται καθημερινά περίπου 10 ώρες.

 

 

 

Παιχνίδι, το πολύτιμο.

Τα επιτραπέζια ή εγκεφαλικά παιχνίδια όπως είναι το σκάκι, τα σταυρόλεξα ή τα παιχνίδια μνήμης βοηθούν το παιδί να εξασκηθεί στην λύση προβλημάτων, στην λήψη αποφάσεων, στην εκτίμηση μιας κατάστασης αλλά και στην ανάπτυξη της αντιληπτικής του ικανότητας. Παρομοίως το ελεύθερο παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους ή στην φύση, βοηθά το παιδί να αναπτύξει τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητές του, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο για την ζωή του αλλά και τη μέλλουσα πορεία του.

 

Σωστή διατροφή.

Η σωστή διατροφή που συνίσταται από τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες μπορεί να οδηγήσει σε ανεπτυγμένη νοημοσύνη σύμφωνα με τους ερευνητές. Τα τρόφιμα που φαίνεται πως συνδέονται με την ανάπτυξη της νοημοσύνης όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, τα αβγά και τα καρύδια είναι πλούσιες πηγές λιπαρών οξέων και ωμέγα-3 λιπαρών ευεργετώντας την νοημοσύνη του ανθρώπινου οργανισμού.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!