Home / Family  / Διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά; Tips για να είστε ήσυχοι ότι όλα θα πάνε καλά

Διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά; Tips για να είστε ήσυχοι ότι όλα θα πάνε καλά

Υπάρχει τελικά τρόπος να περάσουν όλοι καλά στις διακοπές τους;

Η σχέση του παππού και της γιαγιάς με τα εγγόνια δε χρειάζεται ιδιαίτερες περιγραφές, αφού τα χαμόγελα και οι χαρούμενες φωνές -και από τις δύο πλευρές- αρκούν για να καταλάβει κανείς πως είναι μια σχέση μοναδική και αναντικατάστατη. Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε εγγόνια και παππούδες να περάσουν μαζί ποιοτικό χρόνο, αλλά και μία ιδανική ευκαιρία να ξεκουραστούν οι γονείς.

 

Σίγουρα, κατανοούμε πλήρως τους φόβους και τους ενδοιασμούς σας, ειδικά αν τα παιδιά δεν έχουν μείνει ξανά αρκετές μέρες μαζί με τους γονείς σας, όμως, αυτή η περίσταση είναι ιδανική για να κάνετε μία καλή αρχή, αν φυσικά συμφωνεί σε αυτό ο παππούς και η γιαγιά.

 

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την αρμονική συμβίωσή τους, αλλά και τη δική σας ηρεμία ότι όλα θα πάνε καλά.

 

1. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, που είναι το πρόγραμμα, το οποίο έχουν συνήθως στο σπίτι τα παιδιά, αναφορικά με τον ύπνο, το φαγητό ή το ξύπνημα. Καλό θα ήταν -με μικρές εξαιρέσεις- οι παππούδες να παραμείνουν σε αυτό, βοηθώντας την εύκολη μετάβαση των παιδιων στη ρουτίνα τους, μετά τις διακοπές.

 

2. Ενημερώστε τους παππούδες για τυχόν αλλεργίες των παιδιών και αφήστε τους όλα τα απαραίτητα φάρμακα για ώρα ανάγκης. Φυσικά το τηλέφωνο του/της παιδιάτρου θα πρέπει να μπει στις επαφές του τηλεφώνου τους. Αχρείαστο να’ναι…

 

3. Σίγουρα όλα τα παιδιά δεν τρώνε τα πάντα και ακριβώς γι’ αυτό, θα ήταν καλό οι παππούδες να γνωρίζουν ένα ενδεικτικό μενού με όσα αρέσουν στα παιδιά. Έτσι, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και χορτάτοι!

 

4. Η ασφάλεια των παιδιών στη θάλασσα είναι το Α και το Ω στις διακοπές. Ενημερώστε τους παππούδες σχετικά με τις ώρες που θα πηγαίνουν τα παιδιά για μπάνιο, ενώ καλό θα ήταν να έχουν μέσα σε μια τσάντα όσα θα χρειαστούν π.χ αντηλιακό, καπέλο, μπρατσάκια κλπ.

 

 

5. Σίγουρα θα έρθουν στιγμές που τα παιδιά μπορεί να βαρεθούν. Οι παππούδες θα θελήσουν να βρουν τρόπους να απασχολήσουν τα παιδιά, και γι’αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Αφήστε μια μεγάλη τσάντα με όσα παιχνίδια θεωρείτε ότι θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα.

 

6. Αν τα παιδιά είναι επαρκώς μεγάλα ώστε να διαβάζουν, αφήστε τους σε ένα χαρτί γραμμένο το τηλέφωνό σας, ώστε να σας καλέσουν αν συμβεί το οτιδήποτε.

 

7. Μιλήστε στα παιδιά για τυχόν προβληματισμούς τους πριν από αυτό το βήμα αλλά και με τους παππούδες. Μια κοινή συνάθροιση είναι ό,τι καλύτερο για επίλυση τυχόν παρεξηγήσεων, πριν από τις πρώτες τους κοινές διακοπές. 

 

Το σίγουρο είναι ότι με καλή διάθεση όλα θα πάνε άψογα!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath