Home / Cozyhome  / Architecture  / Δημιουργικό upgrade σε ιστορική κατοικία του San Francisco

Δημιουργικό upgrade σε ιστορική κατοικία του San Francisco

Ένα ιστορικό, λευκό  κτίσμα της Εδουαρδιανής εποχής στην περιοχή  Pacific Heights του San Francisco, μετατράπηκε σε μία υπερσύγχρονη κατοικία για μία τετραμελή οικογένεια, καλύπτοντας κάθε της ανάγκη.

 

Τρία διαφορετικά  γραφεία αρχιτεκτονικής και διακόσμησης   ανέλαβαν την ανακαίνιση της κατοικίας του 1925, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Walker Warner Architects ήταν υπεύθυνοι για την αρχιτεκτονική του,  οι Redmond Aldrich Design για το interior design και οι  Scott Lewis Landscape Architecture για τον σχεδιασμό τοπίου.

 

 

Το πρώτο μέλημα των αρχιτεκτόνων ήταν να εναρμονίσουν την ιστορική ταυτότητα του κτιρίου με τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά δεδομένα,  με έμπνευσή τους τις παραδοσιακές λονδρέζικες κατοικίες.

 

 Για να προσαρμοστεί το νέο κτίριο στα αναγκαία αντισεισμικά πρότυπα της California, απομακρύνθηκαν τα γύψινα στοιχεία της πρόσοψης, το κτίσμα ενισχύθηκε με σιδερένιες κατασκευές, ενώ τα ξύλινα πλαίσια και οι κολώνες αντικαταστάθηκαν με πιστά αντίγραφα από fiberglass. 

 

 

Η κατοικία παρουσιάζει έντονες αντιθέσεις, όπως τα γωνιώδη μαύρα πλαίσια και κιγκλιδώματα, που έρχονται σε αντίθεση με τις λευκές καμάρες και κολώνες της πρόσοψης.

 

Η interior designer  Chloe Warner του γραφείου Redmond Aldrich γνώριζε προσωπικά τους ιδιοκτήτες, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να προσεγγίσει εύκολα τις ανάγκες τους, όπως τη διαμόρφωση του σωστού φόντου για τη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης, που διαθέτει η οικογένεια. 

 

 

Οι ήσυχες αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ, καθώς και το ανοιχτόχρωμο ξύλο, αναδεικνύουν τόσο τη συλλογή όσο και τις μοντέρνες επιλογές στα έπιπλα, χαρίζοντας την αίσθηση αρμονίας και ηρεμίας, που αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες. 

 

 

Φωτογραφίες: Matthew Millman

Πηγή: The Cool Hunter

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath