Home / Famous Talks  / Δημήτρης Σκουλός: Shooting Star(s)!

Δημήτρης Σκουλός: Shooting Star(s)!

Dimitris_Skoulos

Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους της χώρας μας και πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές προσωπικότητες, μετά από τον ρόλο του ως κριτής στο Greece’s Next Top Model. Ο Δημήτρης Σκουλός μας αποκαλύπτει πώς μπήκε μέσα του το “μικρόβιο” της φωτογραφίας, αλλά και για τις εμπειρίες που αποκόμισε από το GNTM και την απότομη έκθεση στην δημοσιότητα. 

 

Πώς ακριβώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τη φωτογραφία; Ήταν μία “κλίση” από την παιδική σας ηλικία ή προέκυψε στην πορεία της ζωής σας; Γιατί και πώς επιλέξατε την “κατεύθυνσή” σας στη fashion photography; Και τι ιδιαιτερότητες έχει η φωτογράφιση μόδας σε σχέση με τα άλλα είδη φωτογραφίας;

Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου, να ξοδεύω τα χρήματα που αποταμίευα σε αγορές φωτογραφικών μηχανών. Όλα τα παιδιά της ηλικίας μου αγόραζαν αγορίστικα παιχνίδια, ενώ εγώ ενθουσιαζόμουν με την αγορά φιλμ και αξεσουάρ μηχανών. Από τότε μάλλον είχε μπει το μικρόβιο. Το πώς αυτό εξελίχθηκε σε επάγγελμα ήταν καθαρά τυχαίο. Φωτογραφίες φίλων έφτασαν στα κατάλληλα χέρια και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στη φωτογραφία μόδας. Το είδος της φωτογραφίας που επέλεξα δεν ήταν τυχαίο. Η μόδα έχει ιστορία και πάντα με γοήτευε. Εκτός αυτού πρέπει να ξέρεις από ρούχα, από art direction, γενικά στη μόδα έχεις παραπάνω ρόλους από αυτόν του φωτογράφου.

 

 

 

Φέτος σας απολαύσαμε, εκτός των άλλων και σε ρόλο κριτή στο Next Top Model. Ποιες είναι οι εντυπώσεις, που έχετε αποκομίσει από την παρουσία σας στο τηλεοπτικό show, αλλά και στην τηλεόραση γενικότερα;

Η τηλεόραση είναι κάτι πολύ καινούργιο για εμένα και κάτι που δεν γνώριζα καθόλου. Στην αρχή ένιωθα λίγο έξω από τα νερά μου, αλλά σιγά σιγά προσαρμόστηκα. Το έχω, ωστόσο, απλοποιήσει στο μυαλό μου. Κάνω ένα μέρος της δουλειάς μου, που απλά τυχαίνει να το βλέπει πολύς κόσμος. Η συμμετοχή μου στο gntm σίγουρα μου προσέφερε καινούργιες εμπειρίες στον χώρο της τηλεόρασης, που είναι καινούργιος για εμένα. Στην ουσία, όμως, εγώ βλέπω πως κάνω αυτό που έκανα και πριν στην δουλειά μου. Με αυτό εννοώ τα castings, απλά αυτή τη φορά γίνονται μπροστά στην κάμερα. Το gntm αποτελείται από μια φοβερή ομάδα επαγγελματιών και ανθρώπων, που ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Οι θεατές της εκπομπής είδαν πολλή μόδα, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτήν, πολλές δύσκολες δοκιμασίες , λάμψη και ομορφιά, όχι πάντα με την κλασική έννοια που την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

 

 

Από τα πρώτα ήδη επεισόδια του Next Top Model κάνατε “αίσθηση” με την αποστομωτική ώρες ώρες ειλικρίνειά σας, αλλά και με τη σκληρή σας κριτική. Είστε έτσι και εκτός της οθόνης ή ο ρόλος του αυστηρού κριτή ήταν κάτι, που αναλάβατε κατά περίσταση και μόνο για τις ανάγκες του show;

Στην εκπομπή ήμουν ακριβώς όπως και στη δουλειά μου. Ναι, είμαι αυστηρός γιατί κρίνομαι και εγώ από το αποτέλεμα αυτής. Και αφού μπαίνει το όνομα μου σε κάθε δουλειά, πρέπει και εξυπακούεται να είναι τέλεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω μάθει να μπαίνω σε ρόλους και καλούπια. Τώρα αν αυτό έχει θετικές ή αρνητικές κριτικές, δε με απασχολεί. Γιατί είμαι εγώ και νιώθω καλά με αυτό.

 

 

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον χώρο της μόδας στην Ελλάδα και πώς τους Έλληνες καταναλωτές;

Η μόδα στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά πολύ. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτή καλούνται να συναγωνιστούν τις τάσεις μόδας του εξωτερικού, όπου μιλάμε για χαοτικές διάφορες στα budgets, στα μοντέλα και σε πολλά άλλα. Παρ’όλα αυτά έχουμε εκπαιδευτεί πολύ καλά, γιατί δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες λόγω κρίσης και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

 

    

 

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη κατάκτηση στη δουλειά σας έως σήμερα και ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας για το μέλλον;

Θεωρώ ότι έχω καταφέρει να με εκτιμούν και να με σέβονται οι συνεργάτες μου, ότι έχω αφήσει και εγώ το στίγμα μου μικρό ή μεγάλο στη μόδα και πορεύομαι με τον στόχο, κάθε καινούργια δουλειά μου να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Στόχος είναι πάντα η εξέλιξη.

 

   

   

 

   

 

Instagram 

Facebook 

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!