Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Δημήτρης Αντωνάκος: “Η αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών υποδομών είναι αναγκαίο βήμα για την εξέλιξη του τουρισμού!”

Δημήτρης Αντωνάκος: “Η αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών υποδομών είναι αναγκαίο βήμα για την εξέλιξη του τουρισμού!”

O οργανωτής του 100% Hotel Show μιλά για τον σημαντικότερο, ελληνικό ξενοδοχειακό θεσμό.

Ο Δημήτρης Αντωνάκος, ιδρυτής του θεσμού του 100% Hotel Show, εν όψει της επικείμενης διοργάνωσης, μας μιλάει για το όραμα ανάπτυξης και στήριξης του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος, με βοηθούς τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ εξηγεί γιατί πρόκειται για έναν θεσμό σύγχρονο, διαδραστικό και με ουσιαστικά αποτελέσματα για τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες.

 

 

Σήμερα η κορυφαία πια έκθεση τουρισμού100% Hotel Show” μετρά ήδη 6 διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την 7η. Πηγαίνοντας πίσω, πώς προέκυψε η ιδέα δημιουργίας της; Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι οδήγησαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης;

Η ξενοδοχειακή αγορά απαρτίζει τη σημαντικότερη βιομηχανία της χώρας, και, ίσως, το πλέον premium “προϊόν” μας, μετά βέβαια τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Ένα τόσο premium λοιπόν κοινό, όπως οι Έλληνες ξενοδόχοι, χρειάζονται κατά την άποψή μας και ένα αναβαθμισμένο event, με στοχευμένες λύσεις.

Στην ουσία, η δημιουργία της Έκθεσης 100% Hotel Show, βασίζεται στην κεντρική παραδοχή ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εγγενώς luxurιous, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται, να δομείται και, βεβαίως, να πωλείται. Ο ρόλος του 100% Hotel Show, είναι να επιλέγει και να παρουσιάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μπορούν να αναπτύξουν ή να υποστηρίξουν αυτή την luxurious πτυχή του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα, συστήνοντας στους επαγγελματίες του κλάδου όλες τις σύγχρονες τάσεις. Ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό είναι το συστατικό της επιτυχίας της Έκθεσης, σε συνδυασμό με την επιλογή και της κατάλληλης ομάδας ειδικών και συνεργατών, καθώς κάτι τόσο μεγάλο μπορεί να είναι μόνο συλλογικό αποτέλεσμα.

 

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ιδιαίτερη άνθιση των ελληνικών τουριστικών υποδομών, με τους αρχιτέκτονες και designers να έρχονται σε άμεσο διάλογο με τους επιχειρηματίες του Τουρισμού. Σε ποιον βαθμό έχει ενισχυθεί αυτός ο διάλογος μέσα από το “100% Hotel Show” και με ποιους τρόπους;

Το 100% Hotel Show, από την πρώτη του ήδη διοργάνωση, ανέδειξε σε πολύ υψηλό βαθμό τον κομβικό ρόλο του αρχιτέκτονα στη δημιουργία μιας τουριστικής μονάδας, αποτελώντας εξ αρχής μια πλατφόρμα επικοινωνίας του κόσμου της αρχιτεκτονικής και του design με τα ξενοδοχεία. Άλλωστε, το design αποτελεί ένα από τα δυνατότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ξενοδοχείων, και με την ελληνική αρχιτεκτονική να έχει δυνατό στίγμα, η σύζευξη ήταν μοιραία.

Σαφώς τον “διάλογο, όπως πολύ όμορφα το τοποθετείτε, τον ενισχύουμε ολοένα και με περισσότερα “κανάλια”, όπως τα “100% Hotel Design Awards” της διοργάνωσης, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.

 

 

 

Τα “100% Hotel Design Awards”, τα οποία διοργανώνονται από το 100% Hotel Show, αναδεικνύουν τις νικήτριες συμμετοχές, ενισχύοντας την εικόνα τους στους τελικούς ταξιδιώτες και σε συνεργαζόμενους travel agents, αλλά και μέσα από τα social media. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα μιας ουσιαστικής προβολής;

Τα βραβεία αυτά ξεκίνησαν με το μεράκι της ανάδειξης της αρχιτεκτονικής ελληνικής σύλληψης, αφού στην Ελλάδα έχουμε πραγματικά ταλαντούχους αρχιτέκτονες με υψηλή τεχνογνωσία. Το ολοένα και υψηλότερο επίπεδο των συμμετοχών, όμως, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη ποιοτική ανάπτυξη αυτού καθαυτού του θεσμού των βραβείων, προσέδωσαν και επικοινωνιακή υπεραξία στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν, με αποτέλεσμα, η συμμετοχή στα 100% Hotel Design Awards να αποτελεί αφενός σημαντικό μέρος του πλάνου επικοινωνίας τους, και αφετέρου να συμβάλλει στη συνολική ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

 

 

Πόσο καίρια κρίνετε την αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών υποδομών, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου; Ποιο είναι το βασικό μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε στους επιχειρηματίες Τουρισμού, μέσα από το “100% Hotel Show”;

Η αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών υποδομών είναι ένα απόλυτα σημαντικό και αναγκαίο βήμα για την εξέλιξη του τουρισμού, αλλά και της οικονομίας γενικότερα, εφόσον η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας είναι, όπως γνωρίζετε, άκρως καθοριστική. Αυτό σίγουρα είναι ένα μήνυμα περισσότερο προς την πολιτεία, που πρέπει να στηρίξει το industry και να συμβάλλει ώστε να δημιουργηθούν στέρεες βάσεις.

Για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, όμως, έχω να πω ότι το μήνυμα είναι “να συνεχίσουν την αξιοσημείωτη προσπάθεια”, καθώς σε αυτούς και τη δυναμική ιδιωτική πρωτοβουλία οφείλεται η όποια εξέλιξη έχουμε. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, το 100% Hotel Show φροντίζει να στηρίζει και από πλευράς του τους ξενοδόχους, επενδύοντας ενεργά στην εκπαίδευση και την εξέλιξη του κλάδου, μέσα από τα Workshops που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, μέσω του θεσμού (πλέον) του 100% Hotel Workshop Tour.

 

 

Τέσσερις μήνες δράσης σε δέκα προορισμούς, έντεκα παρουσιάσεις… Λίγα λόγια για την εμπειρία του φετινού και άκρως επιτυχημένου “100% Hotel Workshop Tour”.

Είναι πολύ όμορφο και συγκινητικό να βλέπεις τη σύμπνοια του κοινού με το όραμα της Έκθεσης και τους ανθρώπους που έχουν επιλεγεί για τη δράση αυτή, να λαμβάνουν την καθολική αποδοχή της συνεισφοράς τους, είτε το κοινό συμφωνεί, είτε διαφωνεί με τις απόψεις τους. Η επαφή με Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες σε όλη την Ελλάδα ήταν πραγματικά ένα σχολείο και για εμάς, ώστε, πιο έμπειροι πλέον, ανασχεδιάζουμε την Έκθεση και σαφώς το επόμενο 100% Hotel Workshop Tour, σε κομβικής σημασίας προορισμούς.

 

 

Γνωρίζουμε ότι η φετινή διοργάνωση θα ταξιδέψει εκτός των ελληνικών συνόρων, ενώ πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή ξενοδοχεία της Ευρώπης. Τι να περιμένουμε από το “100% Hotel Show 2019”; Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον της διοργάνωσης;

Η εξωστρεφής διάθεση της Έκθεσης είναι σαφής από τις πρώτες της κιόλας διοργανώσεις, αφού όλο της το online περιεχόμενο μεταφράζεται και διανέμεται και στα Αγγλικά, προσεγγίζοντας περισσότερες αγορές. Με τη συμμετοχή μας και σε διεθνείς εκθέσεις όπως WTM London και The Hotel Show Dubai, oι επαφές μας έχουν διευρυνθεί και φιλοδοξούμε, με μια σειρά από στοχευμένες, στρατηγικές ενέργειες, να αυξάνουμε σταδιακά κάθε χρόνο την επισκεψιμότητά μας και σε παγκόσμιο πια επίπεδο.

 
***To 100% Hotel Show θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2019 στο MEC Παιανίας. Το COZYHOME είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

 

www.hotelshow.gr 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath