Home / Fashion  / Δείτε τη νέα 5όροφη boutique Dior στο Παρίσι

Δείτε τη νέα 5όροφη boutique Dior στο Παρίσι

dior-rue-saint-honore_cover

Η νέα πολυτελής πενταόροφη boutique του Dior, αποπνέει αέρα φινέτσας και θυμίζει τα μεγαλειώδη διαμερίσματα του Παρισιού.

 

dior-store-saint-honore-paris

Dominique Maître/WWD

 

Με έναν μικρό, εσωτερικό κήπο, κορνίζες με φωτογραφίες στους τοίχους, vintage έπιπλα και θέα στην εκκλησία Notre Dame, η νέα πενταόροφη ναυαρχίδα του Dior στη φημισμένη Rue Saint-Honoré έχει το μεγαλείο -και τη ζεστασιά- ενός παρισιάνικου διαμερίσματος.

 

 

Η boutique, η οποία άνοιξε για το κοινό στις 4 Ιουλίου μετά από μια ημέρα αφιερωμένη σε πελάτες VIP, είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το κατάστημα που αντικαθιστά ακριβώς στον ίδιο δρόμο και πρόκειται για μια σημαντική δήλωση αναφορικά με τη δυναμική, τις φιλοδοξίες και τη μακροπρόθεσμη πορεία του οίκου.

 


Χάρη στη γωνιακή του τοποθεσία, το κατάστημα πλημμυρίζεται από φυσικό φως, ενώ κινείται σε κρεμώδεις αποχρώσεις τόσο εκτός, όσο και εντός. Ο αρχιτέκτονας Peter Marino χρησιμοποίησε μια σειρά από λεπτές υφές και εφέ: μερικοί τοίχοι λάμπουν με ξεθωριασμένα μοτίβα λουλουδιών, άλλοι έχουν γύψινες λεπτομέρειες, ή ταπετσαρίες. Όμορφα χαλιά εντείνουν το αίσθημα φιλοξενίας και θυμίζουν ακόμα πιο πολύ το εσωτερικό μιας παραδοσιακής παριζιάνικης κατοικίας.

 

 

Οι πολυθρόνες σε πιο κλασικό στιλ, τα μοντέρνα σκαμπό και τα ανάκλυνδρα αναμειγνύονται με ιδιαίτερα τραπέζια και πάγκους, μερικά σε σχήματα φύλλων και πολλά από χαλκό, ένα υλικό “φετίχ” του αρχιτέκτονα.

 

 

 

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι υπερβολικά επιδεικτικό. Υπάρχουν έργα τέχνης σε όλο το κατάστημα, κυρίως φωτογραφίες, αλλά δεν υπάρχουν γλυπτά ή εγκαταστάσεις βίντεο. Αντ ‘αυτού, η boutique εξυψώνει το μυαλό των δημιουργικών “σκηνοθετών” του οίκου, δηλαδή της Maria Grazia Chiuri και του Kim Jones.

 

 

Το ήδη υπάρχον μικρότερο κατάστημα Dior που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, λέγεται ότι θα ανοίξει, εκτός απροόπτου το Νοέμβριο, ως Loewe boutique, ένα brand που ανήκει επίσης στον όμιλο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

 

www.dior.com

 

Πηγή: WWD

All photos by Dominique Maître/WWD

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!