Home / Wellness  / Mind  / Δείτε πώς να σταματήσετε το overthinking

Δείτε πώς να σταματήσετε το overthinking

Το overthinking απασχολεί καθημερινά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ανακαλύψτε μερικά tips για να το καταπολεμήσετε.

 

Η υπερανάλυση, ή αλλιώς overthinking, δημιουργείται από χιλιάδες περιττές, και τις περισσότερες φορές αρνητικές, σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μας. Μπορεί να ξεκινήσει από κάτι απλό και όσο περνάει η ώρα να μεγαλώνει. Έτσι, φτάνουμε σε κάποιο σημείο ανάλυσης και σκέψης για γεγονότα που είναι στο παρελθόν, ή δεν ισχύουν πια. Οι υπερβολικές αναλύσεις συγκεκριμένων συμπεριφορών δικών μας, ή κοντινών μας προσώπων, “χτυπάει” αρχικά την ποιότητα του ύπνου μας. Αν δε δώσουμε την κατάλληλη προσοχή, όλο αυτό μπορεί να προβεί σε αρκετά δυσάρεστα αποτελέσματα για τη ψυχική υγεία. Όπως επισημαίνει και ένα πολύ γνωστό moto, “Overthinking kills your happiness”, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να το σταματήσουμε.

 

 

Αρχικά, θα πρέπει να αντιληφθούμε πως η υπερανάλυση θεωρείται μια ανθρώπινη συνήθεια. Είναι συνδεδεμένη με το μυαλό μας και τις συναισθηματικές αντιδράσεις μας. Αν κατανοήσουμε ότι είναι μια συνήθεια, είναι το πρώτο βήμα για να την αποβάλλουμε. Κάντε ένα μικρό διάλογο με τον εαυτό σας και αποφασίστε να βάλετε όρια στο overthinking σας.

 

 

Το τέλειο δεν υπάρχει, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι πολύ ανθρώπινο να προσπαθήσουμε κάτι και να αποτύχουμε, χωρίς να μειώνουμε τις αρετές και την προσωπικότητα μας. Αν είμαστε αυστηροί συνεχώς με τον εαυτό μας, δε θα μας βοηθήσει. Αγαπήστε και αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, γιατί ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός. Οι περισσότερες αναλύσεις περιλαμβάνουν φόβους, ανησυχίες ή συμπεριφορές ανθρώπων που σας πλήγωσαν. Προσπαθήστε να εστιάσετε στα όμορφα πράγματα, στα όσα είστε ευγνώμονες και σας κάνουν χαρούμενους. Επιπλέον, θα σας χάριζε ήρεμες σκέψεις αν μπορούσατε να συγχωρέσετε όσους σας πλήγωσαν, προχωρώντας με αυτό τον τρόπο παρακάτω.

 

 

Η ζωή είναι γεμάτη όμορφα πράγματα τα οποία αξίζουν την προσοχή μας. Αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις και θα δείτε πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής σας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.