Home / Wellness  / Health  / Γυναικομαστία και πώς να την αντιμετωπίσετε, από την Dr. Γεωργία Βαρδαλή

Γυναικομαστία και πώς να την αντιμετωπίσετε, από την Dr. Γεωργία Βαρδαλή

Ως γυναικομαστία ορίζεται η παρουσία αυξημένου όγκου μαστού εξαιτίας της υπερτροφίας του ανδρικού μαζικού αδένα, αλλά και της συγκέντρωσης λίπους στην περιοχή. Αποτέλεσμα αυτών είναι το ανδρικό στήθος να μοιάζει με το γυναικείο.

 

Η γυναικομαστία διακρίνεται σε 4 στάδια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης:

  1. Μικρή διόγκωση του μαστού
  2. Μέτρια διόγκωση
  3. Μέτρια διόγκωση με περίσσεια δέρματος
  4. Μεγάλη διόγκωση με περίσσεια δέρματος

 

Αίτια και συμπτώματα

Η γυναικομαστία μπορεί να προκύψει, ως αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής διαταραχής, ως αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή ή ακόμα και χωρίς κάποια παθολογική αιτία. Όταν εμφανιστεί μπορεί να συνυπάρχει πόνος ή ευαισθησία στο στήθος, ερεθισμός  στο δέρμα. Ακόμα, μπορεί να εμφανιστεί και ως διακριτή μάζα στην περιοχή του στήθους.

 

 

Πώς αντιμετωπίζεται η γυναικομαστία

 

Η λιποαναρρόφηση με VASER, σύγχρονη τεχνολογία των υπερήχων, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος διόρθωσης της γυναικομαστίας. Συνήθως μαζί με την λιποαναρρόφηση αφαιρείται και τμήμα του μαζικού αδένα με ημισεληνοειδή τομή στο κάτω μέρος της θηλής. Στην περίπτωση γυναικομαστίας τετάρτου σταδίου απαιτείται και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος. Η ανάρρωση είναι γρήγορη και για την υποχώρηση του πρηξίματος συνιστάται η χρήση για τέσσερις εβδομάδες ενός ειδικού πιεστικού ενδύματος. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά, βελτιώνοντας έτσι, τόσο την εμφάνιση, όσο και την ψυχολογία του άνδρα ασθενούς.

 

Μη χάνετε χρόνο λοιπόν και επικοινωνήστε με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή για μια συμβουλευτική επίσκεψη!

www.vadarli.gr

 

⇒ Δείτε επίσης Ασφαλείς πλαστικές επεμβάσεις για το καλοκαίρι

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.