Home / Good Life  / Γνωρίστε το ειδυλλιακό Πήλιο!

Γνωρίστε το ειδυλλιακό Πήλιο!

Εξερευνήστε το όμορφο Πήλιο! 

 

To Πήλιο ή αλλιώς βουνό των Κενταύρων, βρίσκεται βορειοανατολικά του Βόλου και διαθέτει φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα. Με ψηλότερη κορυφή στα 1.624 μέτρα, διαθέτει ορεινά και παραθαλάσσια χωριά, όλα χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακοί οικισμοί. Εκεί που οι απόκρυμνες πλαγιές συναντούν το γαλάζιο του Αιγαίου, ξεκινούν οι ομορφιές του Πηλίου.

 

 

 

ΜUST SEE!

Από τους πιο διάσημους παραθαλάσσιους οικισμούς είναι το Χορευτό, ο Αγιος Ιωάννης και η Νταμούχαρη, με παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ελληνικά νησιά. Φυσικά, διαθέτουν αρκετά καταλύματα, ταβέρνες και μικρά μαγαζιά για όλα τα απαραίτητα.

Plus info: Στο λιμανάκι της Νταμούχαρης έγιναν μερικά από τα γυρίσματα της ταινίας “Mamma Mia”.

 

 

Οι οικισμοί Ζαγορά, Μούρεσι, Άγιος Δημήτριος, Κισσός και Τσαγκαράδα βρίσκονται σε μικρό υψόμετρο. Για εσάς που δεν είστε λάτρεις της θάλασσας, αλλά αγαπάτε την ομορφιά του δάσους και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

 

 

Τα χωριά Πορταριά και Μακρινίτσα, σε μεγαλύτερο υψόμετρο, είναι δύο από τους διασημότερους οικισμούς του Πηλίου, ιδανικοί συνήθως για φθινοπωρινές και χειμερινές αποδράσεις. Όμως, ακόμη και το καλοκαίρι συγκεντρώνουν την προτίμηση των παραθεριστών, που αναζητούν δροσιά και ησυχία. Παραδοσιακά αρχοντικά, πέτρινες κρήνες, εκκλησίες και κρυφά μονοπάτια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

 

 

Το ξακουστό πηλιορείτικο χωριό Τρίκερι, ναυτικό κέντρο του 18ου αι. θα σας “μαγέψει” με την υπέροχη θέα του. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπου θα βρείτε τον θρόνο του Ναπολέοντα, το Ναυτικό Μουσείο στο αρχοντικό Κουτμάνη και το μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας με τα 100 κελιά. Στην Αγία Κυριακή και στο Παλαιό Τρίκερι δοκιμάστε φρέσκια καραβιδομακαρονάδα.

 

 

DON’T MISS!

Κάντε canyoning στο φαράγγι της Φακίστρας και του Μυλοποτάμου, αν ανήκετε στους λάτρεις της περιπέτειας.

 

Επιδοθείτε σε πεζοπορία από την Αγία Κυριακή ψηλά ως τοΤρίκερι, σε μια διαδρομή γεμάτη ελιές και περιβόλια. Αν αγαπάτε τις καταδύσεις, ιδανικό σημείο είναι το ναυάγιο “Καλή Τύχη”, που φαίνεται ακόμα και από την επιφάνεια, μόνο με μία μάσκα!

 

Απολαύστε ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού στις γραφικές πλατείες, κάτω από τα πλατάνια και νιώστε τη γαλήνη της φύσης να σας “κυριεύει”.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath