Home / Lifestyle  / Celebrities  / Γνωρίστε την πρωταγωνίστρια του Nomadland, Frances McDormand

Γνωρίστε την πρωταγωνίστρια του Nomadland, Frances McDormand

Frances McDormand

Γνωρίστε τη σπουδαία ηθοποιό Frances McDormand, μέσα από ενδιαφέροντα facts για τη ζωή και την καριέρα της.

 

Η Frances McDormand γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1957 στο Illinois. Υιοθετήθηκε στην ηλικία του ενός έτους και έχει δηλώσει πως έχει πολύ κακές σχέσεις με τη βιολογική μητέρα της. Λόγω της εργασίας του πατέρα της, αυτή και η οικογένεια της μετακινούνταν συνεχώς. Φοίτησε στο Bethany College και στο Yale School of Drama, από τα οποία έχει λάβει επαίνους. Η πρώτη της επαγγελματική δουλειά ήταν όταν ενσάρκωσε έναν ρόλο στην ταινία The Last Carnival.

 

 

Θεωρείται μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, μετρώντας στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε ταινίες. Κάποιες από αυτές είναι: Raising Arizona, Mississipi Burning, City by The Sea, Friends with Money, North Country, Three Billboards outside ebbing, κ.α. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία του κινηματογράφου όπως, Oscar, Bafta, Golden Globe και SAG.

 

 

Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί είναι το Nomadland, το οποίο έχει χαρακτηριστεί μια εξαιρετική ταινία και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία. Η ηθοποιός αναδείχθηκε, χάρη στο ρόλο της στην ταινία, καλύτερη ηθοποιός και κέρδισε στα φετινά Oscars. Μέχρι το τέλους του έτους θα έχει κυκλοφορήσει η καινούργια της ταινία με τίτλο The French Dispatch.

 

 

Λατρεύει τη Νέα Υόρκη, δηλώνει αρκετά ισχυρογνώμων, δεν της αρέσει το make up και μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι παντρεμένη με το σκηνοθέτη Joel Coen, με τον οποίο έχουν υιοθετήσει ένα αγοράκι.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.