Home / Good Life  / Γνωρίστε και εξερευνήστε τη Χαλκιδική: Μέρος B’

Γνωρίστε και εξερευνήστε τη Χαλκιδική: Μέρος B’

Δεύτερο πόδι: Σιθωνία

 

Το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής δεν είναι διάσημο για τα beach bars και τα clubs του, αλλά για τις καταπράσινες εκτάσεις του και για τις συγκλονιστικές καταγάλανες παραλίες του, ενώ φαντάζει ιδανικό για διακοπές συνώνυμες με τη χαλάρωση. Η Ακτή Καλογριάς, η Λαγόμαντρα και ο Άϊ Γιάννης είναι μερικές από αυτές τις παραλίες, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

 

Η διάσημη Βουρβουρού με την ρηχή και διάφανη θάλασσά της, που παραπέμπει σε πισίνα, η τεράστια σε μήκος αμμώδης παραλία της Τορώνης και η Συκιά είναι στάσεις, που πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε στη διαδρομή σας, αν αναζητάτε προορισμούς για οικογενειακές διακοπές.

 

Αν αγαπάτε το camping, το δεύτερο πόδι διαθέτει μερικά από τα πιο γνωστά και οργανωμένα από αυτά, όπως ο Αρμενιστής και το Καλαμίτσι.

 

Για το βράδυ όλα καταλήγουν στον Νέο Μαρμαρά και το διάσημο λιμανάκι του, στο επίκεντρο του δεύτερου ποδιού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και μπαράκια για όλα τα γούστα!

 

 

 

Must see:
  • Επισκεφτείτε το πανέμορφο Πόρτο Κουφό με το γραφικό λιμανάκι και τις ξακουστές ψαροταβέρνες του.

  • Αν θέλετε να συνδυάσετε φρέσκο ψάρι πάνω στο κύμα με υπέροχες παραλίες για μπάνιο, μην παραλείψετε μια στάση στην όμορφη Σάρτη.

  • Κάντε μια ημερήσια κρουαζιέρα στη χερσόνησο του Άθω, παίρνοντας το καραβάκι από τον Όρμο της Παναγιάς.

 

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!