Home / Good Life  / Γνωρίστε και εξερευνήστε την Χαλκιδική: Μέρος Α’

Γνωρίστε και εξερευνήστε την Χαλκιδική: Μέρος Α’

Όλες οι must see τοποθεσίες: 

Αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό των Θεσσαλονικέων, αλλά και των περισσότερων κατοίκων της Βορείου Ελλάδος και σίγουρα όχι άδικα. Έχοντας τη μοναδική ικανότητα να συνδυάζει πανέμορφες παραλίες με δασικές εκτάσεις απαράμιλλης ομορφιάς και ξέφρενη διασκέδαση με οικογενειακές διακοπές, η Χαλκιδική προσφέρει πραγματικά “το πακέτο”, αποτελώντας τον απόλυτο προορισμό για τις πιο ονειρεμένες διακοπές της ζωής σας!

 

Με γεωγραφικά σημεία αναφοράς τα διάσημα “τρία πόδια” της, η Χαλκιδική προσφέρει σε κάθε ένα από αυτά ένα διαφορετικό ύφος διακοπών και διασκέδασης, καλύπτοντας ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα.

 

 

Πρώτο πόδι: Κασσάνδρα

Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και μέσω της οδικής διαδρομής, που την ενώνει με τα Νέα Μουδανιά, η Χαλκιδική ανοίγεται μπροστά μας με την εντυπωσιακή διώρυγα της Ποτίδαιας, που αποτελεί τον πρώτο “σταθμό” της Κασσάνδρας και προτιμάται για οικογενειακή χαλάρωση. Η Νέα Φώκαια θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή σας με το γραφικό λιμανάκι της, ενώ η Άφυτος, που ακολουθεί αμέσως μετά θα σας κάνει να νιώσετε, ότι βρίσκεστε σε νησί!

 

Αν αποζητάτε έντονες συγκινήσεις, η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Χαλκιδικής χτυπάει εδώ και χρόνια στην Καλλιθέα. Μερικά από τα πιο γνωστά bars και night clubs βρίσκονται εκεί, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες, φιλοξενώντας διάσημα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής.

 

Όσον αφορά στα πιο θρυλικά beach bars με τα πιο διάσημα parties, που ξεκινάνε μεσημέρι και διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ, αναζητείστε τα ανάμεσα στο Πευκοχώρι και το Παλιούρι, όπου βρίσκονται και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του πρώτου ποδιού.

 

Ιδανική για ξέφρενα beach parties, αλλά και για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα είναι η Φούρκα, με την ξακουστή Σκάλα της, ενώ λίγο πριν βρίσκεται η Σίβηρη και το διάσημο αμφιθέατρό της, που φιλοξενεί κάθε χρόνο το φημισμένο για τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις του, “Φεστιβάλ Κασσάνδρας”.

 

 

Must see:
  • Ανάμεσα στα beach parties σε Καλλιθέα, Πευκοχώρι και Παλιούρι, σταματήστε για φαγητό στην Κρυοπηγή και στις διάσημες ταβέρνες της.

  • Αν είστε λάτρεις της σούβλας, το χωριό Κασσανδρινό είναι μία στάση, που δεν πρέπει να παραλείψετε!

  • Για θαλάσσια σπορ επισκεφτείτε το Ποσείδι, όπου βρίσκεται και το θρυλικό camping του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!