Home / Good Life  / Γνωρίστε και εξερευνήστε την Χαλκιδική: Μέρος Γ’

Γνωρίστε και εξερευνήστε την Χαλκιδική: Μέρος Γ’

Τρίτο πόδι: Xερσόνησος του Άθω

 

Παρότι έχει ταυτίσει το όνομά του με το Άγιο Όρος, το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει σε έναν επισκέπτη από μία ξενάγηση στη μοναστική πολιτεία. Τα πεντακάθαρα νερά του και η φυσική του ομορφιά το καθιστούν ιδανικό προορισμό για χαλαρωτικές διακοπές, ενώ προτιμάται ιδιαίτερα από ζευγάρια και οικογένειες.

 

Η Ιερισσός, το Στρατώνι, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη είναι οι πιο γνωστοί τουριστικοί προορισμοί του τρίτου ποδιού, όπου μπορείτε να απολαύσετε μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες και φαγητό σε τοπικά εστιατόρια.

 

Άρρηκτα συνδυασμένο με το τρίτο πόδι είναι το νησάκι της Αμμουλιανής, το μοναδικό κατοικημένο νησάκι της Χαλκιδικής, που έχει γίνει διάσημο για τις αμμώδεις παραλίες του, όπως μαρτυρά και το όνομά του! Είτε το επιλέξετε για ημερήσιο προορισμό, είτε για πολυήμερες διακοπές, τα δρομολόγια για την Αμμουλιανή με καραβάκι είναι καθημερινά και διαρκούν μόλις μισή ώρα!

 

 

Must see:
  • Στα Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, επισκεφτείτε το Άλσος Αριστοτέλους, όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

  • Για τους άντρες επισκέπτες, που το επιθυμούν, το Άγιο Όρος και τα πολυάριθμα μοναστήρια του είναι προσβάσιμο, να το επισκεφτούν και να βιώσουν την θρησκευτική κατάνυξη.

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!