Home / Fashion  / Γιορτή της Γυναίκας: 9+1 γυναίκες που κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας

Γιορτή της Γυναίκας: 9+1 γυναίκες που κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας

Γιορτή της Γυναίκας
Γιορτή της Γυναίκας σήμερα και όλες εμείς έχουμε χίλιους λόγους για να είμαστε περήφανες! Με αφορφή τη σημερινή ημέρα, συγκεντρώσαμε 10 γυναίκες που κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας και άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία.

 

“Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων”, Alphonse de Lamartine

Το να είσαι γυναίκα είναι μια καθημερινή γιορτή, πόσο μάλλον σήμερα! Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο και οφείλουμε να τη γιορτάσουμε με χιλιάδες τρόπους. Πρέπει να νιώθουμε περήφανες που ανήκουμε στο γυναικείο φύλο. Η κάθε μια από εμάς οφείλει να θυμάται ότι πρωταρχική έμπνευση για την ίδια είναι ο εαυτός της. Με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας θυμόμαστε 10 γυναίκες που κατέκτησαν μοναδικά τον χώρο της μόδας και αποτελούν μια παραπάνω έμπνευση. Θαυμάζουμε την πορεία, το έργο τους και την προσωπικότητά τους και τις υμνούμε για το πώς καθόρισαν την πορεία του χώρου. 

 

Ας τις γνωρίσουμε παρακάτω.

 

Σήλια Κριθαριώτη

Η Σήλια Κριθαριώτη είναι ιδιοκτήτρια του παλαιότερου Ελληνικού οίκου μόδας. Αποτελεί μια από τις ελληνίδες σχεδιάστριες  με τη μεγαλύτερη καριέρα και αναγνώριση στο εξωτερικό. Οι δημιουργίες της πρωταγωνιστούν σε εξώφυλλα περιοδικών και δημοφιλή red carpets. Επώνυμοι όπως, Lady Gaga, Gisele, Kim Kardashian, Iman, Elsa Hosk, Natalia Vodianova κ.α. επιλέγουν τα ρούχα της. Κάθε κομμάτι της χαρακτηρίζεται από αριστοκρατική λάμψη και εκπληκτική κομψότητα.

 

 

Donatella Versace

Η Creative Director του οίκου Versace κατάφερε να δημιουργήσει μια δικιά της αυτοκρατορία, ενώ στην αρχή κανένας δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνε. Δημιουργεί ρούχα που επαναπροσδιόρισαν το γυναικείο στυλ, με δόσεις αυτοπεποίθησης και υπερβολής. Εκτός από το να είναι ένα ισχυρό όνομα στον κόσμο της μόδας, με κάθε συλλογή να γίνεται ανάρπαστη, η Donatella είναι και ακτιβίστρια. Μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών και είναι ενάντια στη βία απέναντι τους.

 

 

Μαίρη Κατράντζου

Η Μαίρη Κατράντζου κατέχει μια καριέρα που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας μας. Τα ρούχα της πωλούνται σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου και τα διεθνή περιοδικά μόδας έχουν παρουσιάσει τη δουλειά της. Έχει λάβει πολλά βραβεία για την προσωπική της πορεία στον χώρο της μόδας και για όσα έχει συνεισφέρει. To 2018 συνεργάστηκε με τη Victoria Secret και η συλλογή της παρουσιάστηκε στο fashion show.

 

 

Maria Grazia Chiuri

Η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τον οίκο Dior, τον οποίο και αντιπροσωπεύει με τεράστια επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι δημιουργίες της είναι μοναδικές, παραμυθένιες και θυμίζουν ένα κομμάτι τέχνης. Εμπνέεται από σπουδαίες γυναίκες και παλαιότερες εποχές, προσθέτοντας τη δικιά της σύγχρονη ματιά. Στόχος της να αναδεικνύει τον γυναικείο δυναμισμό, με ρούχα που μπορεί να υιοθετήσει η κάθε μια από εμάς.

 

 

Μαρέβα Γκραμπόβσκι και Δήμητρα Κολοτούρα

Πρόκειται για το δυναμικό δίδυμο γυναικών, που βρίσκεται πίσω από το πετυχημένο brand Ζeus+Dione. Εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και ιστορία, η εταιρεία ένδυσης βασίζεται σε ελληνικά υλικά και αναφορές, αποτυπώνοντας την τεράστια κληρονομιά της χώρας μας. Όλα χειροποίητα, minimal και κομψά αντικατοπτρίζουν το ελληνικό στοιχείο.

 

 

Miuccia Prada

Το ταλέντο και το μυαλό “πίσω” από δύο μεγάλους και καταξιωμένους οίκους της μόδας, Prada και Miu Miu. Θεωρείται μια από τις πιο iconic σχεδιάστριες, η οποία βρίσκεται στις tops εδώ και πολλά χρόνια. Κατέχει ακόμα και σήμερα ενεργό ρόλο και στα δύο brands. Στηρίζει γνωστά φεμινιστικά κινήματα, υπερασπίζοντας τη γυναίκα και τα δικαιώματά της.

 

 

Loukia

Η ταλαντούχα Λουκία του Atelier Loukia έχει γράψει τη δικιά της ιστορία στον χώρο της ελληνικής μόδας. Πολλές σπουδαίες επώνυμες επιλέγουν τις δημιουργίες της, ενώ έχει επιμεληθεί τις εμφανίσεις δεκάδων θεατρικών παραστάσεων. Θα χαρακτηρίζαμε τα κομμάτια της κομψά, ρομαντικά και πολυτελή.

 

 

Virginie Viard

Για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε το δεξί χέρι του θρυλικού Karl Lagerfeld. Μετά τον θάνατό του ανέλαβε τον οίκο Chanel. Οι συλλογές της αποσπούν μόνο θετικά σχόλια, συνεχίζοντας το όραμα της Chanel και του Karl, προσθέτοντας τις προσωπικές πινελιές της.

 

 

Stella McCartney

Ταλαντούχα και πρωτοποριακή, η Stella είναι μια από τις πιο σπουδαίες σχεδιάστριες στον κόσμο. Εκτός από ισχυρή designer και φεμινίστρια είναι και ενεργή όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε vegan δέρμα, δίνοντας το παράδειγμα και στους υπόλοιπους σχεδιαστές.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.