Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί πρέπει να προσέχετε τα light προϊόντα

Γιατί πρέπει να προσέχετε τα light προϊόντα

Γιατί πρέπει να προσέχετε τα light προϊόντα
Τελικά, μας αδυνατίζουν τα light προϊόντα;  

Τα light προϊόντα, φιγουράρουν πρώτα στη λίστα με τα ψώνια μας όταν κάνουμε δίαιτα. Πόσο όμως ωφέλιμα είναι για την καύση λίπους, αλλά και την υγεία μας;

 

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι αποκτούν περισσότερο λίπος όταν κάνουν δίαιτες «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά». Έτσι είναι πολύ πιθανό να πάρει κανείς επιπλέον λίπος, καταναλώνοντας αποκλειστικά light προϊόντα και απομακρύνοντας από τη διατροφή του το γιαούρτι με πλήρη λιπαρά κ.ο.κ. Ακόμη, η κατανάλωση light προϊόντων είναι πραγματικά μια διατροφική παγίδα. Πολλοί θεωρούν ότι μπορούν να τρώνε όσα light προϊόντα θέλουν, καθώς εκείνα δεν παχαίνουν, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση και την πρόσληψη τελικά ακόμη περισσότερων θερμίδων.  Έτσι αντί να χάσουμε κιλά και λίπος, τρώμε περισσότερο και το όνειρο για το καταπληκτικό κορμί μοιάζει πια μακρινό. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε πως τα light προϊόντα είναι επεξεργασμένα
και ως εκ τούτου χάνουν βιταμίνες και βασικά ιχνοστοιχεία, ενώ είναι πλούσια σε συντηρητικά που δεν ωφελούν την υγεία. 

 

Γιατί πρέπει να προσέχετε τα light προϊόντα

 

Ποια light προϊόντα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο; 

 
Αναψυκτικά light

Τα light αναψυκτικά σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες σχετίζονται σημαντικά με την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Ακόμη, σχετίζονται δυστυχώς με την εμφάνιση διάφορων ασθενειών όπως είναι ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, επηρεάζοντας αρνητικά όχι μόνο τη σιλουέτα, αλλά και την υγεία μας.

 

Μπάρες δημητριακών

Αν και είναι νόστιμες και αποτελούν ένα tasty σνακ, οι μπάρες δημητριακών έχουν συχνά πολλή ζάχαρη και αρκετές θερμίδες. Προτιμήστε να φάτε ένα φρούτο αντί για κάποια μπάρα δημητριακών του εμπορίου για να προσέχετε την σιλουέτα, αλλά και την ποσότητα ζάχαρης που προσλαμβάνετε. 

 

Γιατί πρέπει να προσέχετε τα light προϊόντα

 

Φρουτοποτά

Αντικαταστήστε τα φρουτοποτά με φυσικούς χυμούς φρούτων για να έχετε καλύτερη υγεία, αλλά και να προσέξετε το βάρος σας. Δυστυχώς, τα φρουτοποτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, η οποία είναι εξαιρετικά βλαβερή για τον οργανισμό. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!