Home / Good Life  / Art & Culture  / Γιατί πρέπει να επισκεφτείς το εμβληματικό Science Museum του Λονδίνου;

Γιατί πρέπει να επισκεφτείς το εμβληματικό Science Museum του Λονδίνου;

1.Η αρχιτεκτονική του Μουσείου

 

Η τολμηρή και δημιουργική σκέψη για το Science Museum του Λονδίνου σχεδιάστηκε από την εμβληματική αρχιτέκτονα Zaha Hadid. Η γνωστή αρχιτέκτονας κατάφερε να επιβάλει τις δικές της γραμμές στην αρχιτεκτονική και στο design. Η αποδόμηση της γεωμετρίας και η δημιουργία οργανικής φόρμας με ιδιαίτερο το στοιχείο της καμπύλης στα έργα της την ξεχώρισαν στην ιστορία της αρχιτεκτονικής. Ο Φουτουρισμός, η ρευστότητα, η καινοτομία είναι μερικά από τα επίθετα που χαρακτήρισαν το portfolio της. Η Zaha Hadid σπούδασε πρώτα μαθηματικά πριν μελετήσει την αρχιτεκτονική και το έργο της πρακτικής της είναι έντονα πληροφορημένο από ιδέες για τη γεωμετρία.

 

 

Η υπερυψωμένη καμπύλη και η διάταξη του Μουσείου αντιπροσωπεύει τη ροή αέρα γύρω από το αεροσκάφος  Handley Page που βρίσκεται στο κέντρο. Ο σχεδιασμός προήλθε από τις εξισώσεις της ροής του αέρα που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των αεροσκαφών, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό τομέα της μαθηματικής έρευνας.

 

 

 

 2. Πώς τα μαθηματικά έχουν διαμορφώσει τον κόσμο μας;

 Στο Μουσείο παρουσιάζονται περισσότερα από 100 αντικείμενα όπου η κατασκευή τους βασίζεται στα μαθηματικά. Κάθε αντικείμενο της συλλογής έχει μια απίστευτη ιστορία που διηγείται τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε το εμπόριο, τον πόλεμο, τα ταξίδια και την οικονομία.

 

 

  

 

Το φαντασμαγορικό κτίριο που σχεδίασε η Zaha Hadid, το εμπνεύστηκε από το αεροσκάφος του Handley Page 1929, και αποδεικνύει την πολύτιμη χρήση μαθηματικών στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Οι αρχιτέκτονες εξετάζουν τον θεμελιώδη ρόλο που παίζουν οι μαθηματικοί, τα εργαλεία και οι ιδέες τους στην οικοδόμηση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

 

   

 

Η Γκαλερί Winton αποκαλύπτει πώς τα μαθηματικά συνδέονται με κάθε πτυχή της ζωής μας, από πωλητές, ναυτικούς, μηχανικούς αεροσκαφών, τραπεζίτες, σχεδιαστές κήπων μέχρι και τζογαδόρους.

Αυτές οι ιστορίες καλύπτουν 400 χρόνια ανθρώπινης εφευρετικότητας από την αναγέννηση μέχρι σήμερα, με αντικείμενα που κατασκευάστηκαν με μαθηματικά όργανα όπως το πειραματικό αεροσκάφος του 1929.

 

 

3. Μια μοναδική Έκθεση -ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Η εναρκτήρια έκθεση Φωτογράφου της Χρονιάς παρουσιάζει εκπληκτικές εικόνες της επιστήμης σε δράση.

Συνδυάζοντας την επιστήμη και την τέχνη, αυτή η έκθεση γιορτάζει τα θαύματα του επιστημονικού κόσμου με τα πάντα από το χώρο μέχρι το ανθρώπινο σώμα. Δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσεις τον κόσμο μέσα από ένα επιστημονικό φακό με τη μελέτη και διερεύνηση των καθημερινών υλικών από τη δομή μιας σαπουνόφουσκας μέχρι και στους απρόσμενους σχηματισμούς της κρέμας προσώπου.

 

 

Αυτή η έκθεση φωτίζει επίσης κάποιες πιο σοβαρές ερωτήσεις όπου η επιστήμη διερευνά την ανθρώπινη υγεία, τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την προστασία της άγριας φύσης που απειλείται με εξαφάνιση.

Η έκθεση διαρκεί μέχρι της 5 Ιανουαρίου του 2020.

 

 

https://www.sciencemuseum.org.uk/see-and-do/royal-photographic-society-science-photographer-year

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein