Home / Wellness  / Health  / Γιατί είναι σημαντικό το κάλιο στη βελτίωση της υγείας μας;

Γιατί είναι σημαντικό το κάλιο στη βελτίωση της υγείας μας;

Κάλιο

Όλα τα οφέλη που προσφέρει το κάλιο στη διατήρηση της υγείας μας και ποιες είναι οι κυριότερες πηγές του.

 

Κάθε μέταλλο που περιέχει ο οργανισμός μας είναι πολύ σημαντικός σύμμαχος, για ένα υγιές και δυνατό σώμα. Το κάλιο είναι το τρίτο σε αφθονία μέταλλο στο σώμα μας, έχοντας μεγάλα και σημαντικά οφέλη. Χάρη στο συγκεκριμένο μέταλλο, ο οργανισμός μας μπορεί να ενισχύσει την υγεία του, ο τρόπος ζωής μας  να βελτιωθεί και να αποκτήσουμε ικανοποιητικά επίπεδα ευεξίας. Ας δούμε αναλυτικότερα ποια είναι τα οφέλη του, αλλά και από ποιες τροφές μπορούμε να το προμηθευτούμε.

 

 

Το διατροφικό μας πλάνο πρέπει σίγουρα να περιέχει τροφές πλούσιες σε κάλιο. Εσπεριδοειδή, ξηροί καρποί, πεπόνι, αβοκάντο, μπανάνες, λαχανικά, μανιτάρια, γάλα, ντομάτα, πατάτες, σπανάκι, σολομός, όσπρια και γιαούρτι είναι οι επικρατέστερες. Τέτοιες τροφές συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου και της γενικότερης νευρικής δραστηριότητας.

 

 

Διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην ενίσχυση των μυών του σώματος. Μειώνει τη χαλάρωση τους και αποτρέπει τις κράμπες. Εξασφαλίζει τη  σωστή ανάπτυξη τους, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υγεία των οστών. Επιπλέον, αποτελεί καλό σύμμαχο για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και μπορεί να μειώσει το άγχος. Τέλος, το κάλιο διαδραματίζει το πιο σημαντικό ρόλο για το σάκχαρο του αίματος. Το σταθεροποιεί και αποτρέπει την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων.  

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.