Home / Beauty  / Ήρθε η εποχή που οι καινοτόμες θεραπείες εστιάζουν στο σώμα

Ήρθε η εποχή που οι καινοτόμες θεραπείες εστιάζουν στο σώμα

vadarli man
Η καταξιωμένη Πλαστική Χειρουργός Dr Γεωργία Βαδαρλή διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής και ένα βιογραφικό πλούσιο σε συνεργασίες με τις σημαντικότερες κλινικές αισθητικής διεθνώς. Στη συνομιλία μας στρέφει την προσοχή στους άντρες και αποκαλύπτει καινοτομίες που σύντομα θα απασχολήσουν τον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής.

 

vadarli georgia

 

Τι είναι το “brotox” και πώς προέκυψε ως όρος;

Το “brotox” είναι το botox που γίνεται στους άντρες. Ο όρος προέκυψε από τον συνδυασμό των λέξεων “bro” και “botox”. Ωστόσο, εγώ προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ τον όρο “botox για άντρες”. Τα τελευταία χρόνια οι άντρες αρχίζουν και επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό και συνήθως αναζητούν θεραπείες για το πρόσωπό τους. Τους απασχολούν ιδιαίτερα οι ρυτίδες στο μεσόφρυο και στο μέτωπο, ίσως επειδή είναι πιο εκφραστικοί και εμφανίζουν εκεί τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν αντηλιακά, οπότε αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να έχουν προβλήματα με βαθιές ρυτίδες στα σημεία που προανέφερα. Προτιμούν, λοιπόν, το botox επειδή είναι ανώδυνο και γρήγορο ως θεραπεία, με θεαματικά αποτελέσματα.

 

man botox

 

Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι το botox στο αντρικό μέτωπο πρέπει να γίνεται σωστά. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν, θα δείτε ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όπως για παράδειγμα ο Σιλβέστερ Σταλόνε, των οποίων τα φρύδια ανέβαιναν πάρα πολύ ψηλά, με συνέπεια το botox να είναι ξεκάθαρα εμφανές και το αισθητικό αποτέλεσμα αφύσικο. Το botox πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή στους άντρες, κατόπιν ειδικών μετρήσεων που πραγματοποιούνται στο μέτωπο, έτσι ώστε τα φρύδια να μην σηκωθούν καθόλου. Επίσης, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή δοσολογία, καθώς οι μύες των ανδρών είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς των γυναικών και απαιτούν μεγαλύτερη χορήγηση για να επέλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Υπάρχουν άλλες θεραπείες ή αισθητικές επεμβάσεις που απευθύνονται σε άντρες και είναι αρκετά διαδεδομένες;

Πλέον οι άντρες, ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, εξακολουθούν να είναι ενεργοί στο επάγγελμά τους, οπότε θέλουν να φαίνονται τόσο νέοι όσο αισθάνονται. Σε αυτό το πλαίσιο, αν τους προτείνω και το υαλουρονικό σε κάποιο σημείο του προσώπου, συνήθως το δέχονται. Το botox είναι επίσης ιδανικό για την αντιμετώπιση της εφίδρωσης, κυρίως της μασχαλιαίας, ενώ βρίσκει εφαρμογή και στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα. Η θεραπεία για τις μασχάλες είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο από έξι μήνες. Έτσι, όσοι την επιλέγουν, καλύπτονται την άνοιξη, το καλοκαίρι έως και τις αρχές του φθινοπώρου, δηλαδή για όλο το χρονικό διάστημα που η εφίδρωση είναι εντονότερη λόγω των κλιματικών συνθηκών.

 

hyperhidrosis

 

Όσον αφορά στις επεμβάσεις, εμφανίζονται στο ιατρείο για ρινοπλαστική κυρίως νεαροί άντρες, ενώ τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα προχωρούν συνήθως σε λιποαναρρόφηση στην περιοχή της κοιλιάς και στα πλαϊνά -τα κοινώς λεγόμενα “σωσίβια”. Επίσης, πολλοί άντρες αναζητούν τη βοήθειά μας για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, δηλαδή της υπερτροφίας των μαστών.

 

 

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις ενδείκνυνται για την περίοδο του χειμώνα;

Πλέον όλες οι επεμβάσεις μπορούν να γίνουν είτε τον χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Ωστόσο, εκείνες που απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάρρωσης είναι προτιμότερο να γίνονται τον χειμώνα, έτσι ώστε το καλοκαίρι να έχουμε και το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μετά από μία λιποαναρρόφηση, ο ασθενής θα χρειαστεί να φορέσει το πιεστικό ένδυμα για ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων, κάτι που είναι δυσκολότερο το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης. Αντίστοιχα, η βλεφαροπλαστική είναι προτιμότερο να γίνεται τον χειμώνα, γιατί απαιτεί ένα χρονικό διάστημα αποθεραπείας 10 ημερών, αλλά στη συνέχεια ο ασθενής θα πρέπει να προφυλαχθεί από τον ήλιο για αρκετές ημέρες.

 

liposuction man

 

Ποιες είναι οι καινούριες θεραπείες που γνωρίσατε στο πρόσφατο ταξίδι σας στο Ντουμπάι; Πότε πιστεύετε πως θα φτάσουν και στη χώρα μας;

Στο τελευταίο ταξίδι μου γνώρισα μία καινοτόμα συσκευή, ιδανική για τη σύσφιξη του δέρματος κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ραδιοσυχνοτήτων με το αέριο ήλιον πλάσμα και πιστεύω ότι μία από τις πιο μεγάλες κλινικές της Θεσσαλονίκης θα το έχει στα χέρια της σε σύντομο χρονικό διάστημα! Γενικά, η τελευταία επίσκεψή μου στο Ντουμπάι μου άφησε την αίσθηση πως ήρθε πλέον η εποχή που οι καινοτόμες θεραπείες εστιάζουν στο σώμα. Οτιδήποτε καινούριο και ανατρεπτικό γνώρισα -είτε μη επεμβατικό, είτε λιγότερο επεμβατικό- αφορά στο σώμα!

 

Dr Γεωργία Βαδαρλή

[email protected]

www.vadarli.gr

Τ.: 2310 488719

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin