Home / Family  / Βοηθήστε το παιδί σας να αγαπήσει τα αθλήματα!

Βοηθήστε το παιδί σας να αγαπήσει τα αθλήματα!

Όταν τα παιδιά σιχαίνονται τα σπορ.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.  Τι γίνεται όμως όταν το παιδί δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα σπορ και φαίνεται αδύνατο να εντάξει στην ζωή του την άθληση; Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τρόπους για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα και να κάνουν την άσκηση μέρος της ζωής τους. 

 

 

Δοκιμάστε μαζί ένα σπορ! 

Διδάξτε το παιδί σας να κάνει ποδήλατο και στη συνέχεια πάρτε και εσείς το ποδήλατό σας και πάτε μαζί βόλτα ή πάτε μαζί σε ένα γήπεδο και δείξτε του πως παίζεται το ποδόσφαιρο. Το να ανακαλύπτετε διάφορα σπορ και αθλήματα μαζί κάνει την εμπειρία πιο διασκεδαστική και πολύτιμη για το παιδί και το ενθαρρύνει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. 

 

Κάντε το διασκεδαστικό. 

Ένας σημαντικός λόγος για να αγαπήσει το παιδί σας κάποιο άθλημα είναι το ελκύει και να το διασκεδάζει. Για αυτό συζητήστε πρώτα με το παιδί σας και καταλάβετε τι μπορεί να του αρέσει και τι όχι. Στην συνέχεια δώστε του την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτά τα αθλήματα που μπορεί να ταιριάζουν στα γούστα και την ιδιοσυγκρασία του και τέλος, προσπαθήστε να επικεντρώνεστε στο διασκεδαστικό του πράγματος και όχι στο αποτέλεσμα. Παραμερίστε δηλαδή τα ποσοστά από τις νίκες ή τις ήττες του παιδιού και δείξτε του πως σημασία έχει να το διασκεδάζει! 

 

 

Παροτρύνετέ το, αλλά μην το πιέζετε. 

Όσo πιο πολύ πιέζετε το παιδί σας να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε το αντίθετο. Μιλήστε του ήρεμα και όχι πιεστικά και ενθαρρύνετέ το, συζητώντας μαζί του τα θετικά και τα οφέλη του αθλητισμού για την υγεία και την πνευματική ανάπτυξη! 

 

Αποτελέστε το καλό παράδειγμα. 

Τα παιδιά τείνουν να μιμούνται τους γονείς τους. Για αυτό είναι σημαντικό να αποτελείτε θετικό πρότυπο για εκείνα και να μην μένετε μόνο στα λόγια. Προσπαθήστε να εντάξετε πρώτοι εσείς στην ζωή σας τον αθλητισμό και θα αποτελέσετε στην συνέχεια πρότυπο μίμησης για τα παιδιά σας! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!