Home / Famous Talks  / Βασιλική Ρούσσου: “Οι φυλές και οι νομάδες είναι για μένα αληθινά style icons”

Βασιλική Ρούσσου: “Οι φυλές και οι νομάδες είναι για μένα αληθινά style icons”

Βασιλική Ρούσσου
Η υπέροχη Βασιλική Ρούσσου είναι πρώτα bohem στο μυαλό και στην καρδιά, και μετέπειτα στο στυλ της. Εμπνέεται από τη γυναικεία φύση και πιστεύει ότι κάθε μία από εμάς είναι ξεχωριστή, με τη δικιά της ομορφιά. Μας παροτρύνει να φορέσουμε ότι θέλουμε, χωρίς να ξεχνάμε ένα αξεσουάρ και το χαμόγελο μας!

 

♥ Το προηγούμενο έτος άνοιξες την πρώτη σου boutique. Πες μας λίγα λόγια για το καινούργιο σου ξεκίνημα.

Το Marivee House είναι το νέο μου εγχείρημα, που όμως ολοκληρώνει με έναν τρόπο την ήδη υπάρχουσα εταιρεία μου, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 5 χρόνια! Eίναι αυτό που λέει και το όνομά του, το σπίτι που στεγάζεται η καρδιά του brand Marivee, εκεί που δημιουργούνται τα χειροποίητα κοσμήματα, τα αξεσουάρ και τα ρούχα μας. Eκεί που μπορείτε να τα δείτε από κοντά, να νοιώσετε τα χρώματα, την ποιότητα και τις υφές και να τα αποκτήσετε.

 

Το Marivee House ικανοποιεί τη δική μας ανάγκη να έρθουμε σε άμεση επαφή με τις γυναίκες μας, με εσάς! Να παρουσιάσουμε την κάθε δημιουργία μας, να πούμε την ιστορία μας, αλλά και να ακούσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη δική σας! Είναι η δική μας στέγη, εκεί που μπορεί ο κόσμος να έρθει και να μας συναντήσει, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, να αντλήσουμε έμπνευση από την μεταξύ μας επικοινωνία και να δημιουργήσουμε το δικό μας κόσμο.

 

 

♥ Από τι αντλείς έμπνευση για αυτά που δημιουργείς;

H έμπνευση μου αρχίζει πάντα από τη γυναικεία φύση, από τον κάθε διαφορετικό χαρακτήρα που παρατηρώ και από την τάση έκφρασης τής κάθε μίας από εμάς! Αυτό που εννοώ, είναι πως κάθε γυναίκα έχει την δική της ιστορία και χαρακτήρα. Eίναι μαγικό να την αγκαλιάζεις και να προσπαθείς να μπεις στους ορίζοντες της, ή ακόμα και να τους διευρύνεις! Όλες έχουμε τη δική μας ομορφιά και ιδιαιτερότητα και όταν μπαίνει κι ένα πλατύ χαμόγελο, μαζί με ένα μοναδικό ιδιαίτερο αξεσουάρ, όλα γίνονται καλύτερα! Το αξεσουάρ είναι αυτό που δίνει το τελικό κλικ στο στυλ όλων!

 

Άλλη βασική μου έμπνευση είναι τα ταξίδια και οι εμπνευσμένες εικόνες με συναίσθημα και χρώμα, αλλά και οι διαφορετικοί πολιτισμοί και φυλές ανά τον κόσμο. Όπως επίσης και οι δικές μου πατρίδες που πάντα με κάνουν να ξυπνάει το μέσα μου λίγο παραπάνω, οπότε και να εμπνέομαι σε μέγιστο βαθμό! Οι αναφορές, που συγκρότησαν αρχικά το στυλ του brand, είναι αυτές που συνεχίζουν να είναι και τώρα: η pure bohemian chic πλευρά της γυναίκας που οραματίζομαι.

 

Οι φυλές και οι νομάδες είναι για μένα αληθινά style icons, με πραγματικό στυλ, ανεπιτήδευτο. Οι αναφορές μου είναι κυρίως βασισμένες στην αυθεντικότητα, μια έννοια διαχρονική. Το χρώμα, η ιδιαιτερότητα, τα αληθινά και ποιοτικά υλικά μας, οι αναπάντεχοι συνδυασμοί και το συναίσθημα θα είναι οι βάσεις μας. Προσπαθώ οι δημιουργίες μου να εμπνέουν τις γυναίκες που τις φορούν και να τις κάνουν να νιώθουν αληθινές, ελεύθερες και με πραγματική αυτοπεποίθηση. Να φορούν αυτό που θέλουν, χωρίς περιορισμούς και φόβο και να χαμογελούν.

 

 

♥ Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου και υπάρχει κάτι που θέλεις να εκφράσεις μέσα από αυτό;

Οι δημιουργίες μου έχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου, οπότε το προσωπικό μου στύλ συνδέεται πολύ και με το feeling που βγάζει! Γενικά, στη ζωή μου μέχρι τώρα, έχω πειραματιστεί πολύ και έχω δοκιμάσει τα πάντα πάνω μου, πάντοτε με βάση τη διάθεση και την κατάσταση μου! Το στυλ μου είναι pure bohemian, μαξιμαλιστικό, με εναλλαγές και πινελιές της περίστασης. Θεωρώ πως η μόδα και το στυλ είναι αναγκαίο. Σαν ανάγκη ξεκίνησε και το layering, αλλά και όλες οι ιδιαιτερότητες κάθε στυλ. Κάπως έτσι αναγκαία, με “όρους”, πιστεύω ότι χτίζεται η εμφάνιση μας, με βάση το μέσα μας και το πώς νιώθουμε! Η βάση μου είναι πως όταν νιώθεις αυτό που φοράς, με αυθεντικότητα και αλήθεια, μπορείς να στηρίξεις όλους τους τρελούς συνδυασμούς και υλικά που μπορείς να φανταστείς! Bohem είναι πρώτα η καρδιά και το μυαλό και μετά η ελευθερία, η κίνηση, το χρώμα και οι υφές, που δίνει το κάθε ρούχο!

 

♥ Ποια είναι τα items της ντουλάπας σου που δεν αποχωρίζεσαι και αποτελούν τα αγαπημένα σου;

Δεν αποχωρίζομαι με τίποτα τα αγαπημένα μου κιμονό, που τα φοράω χειμώνα – καλοκαίρι με πολλούς συνδυασμούς, τα ιδιαίτερα vintage παλτό της γιαγιάς και της μαμάς μου, που πια δεν βρίσκεις στην αγορά με τόση αυθεντικότητα, αλλά και αξεσουάρ όπως δερμάτινα χρωματιστά γάντια και μάλλινους μπερέδες, που έχω συλλέξει από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό!

Φυσικά, φυλάω σαν τα μάτια μου και σκουλαρίκια που είχα φτιάξει πριν καν ξεκινήσω το Marivee!

 

 

♥ Ποια είναι τα 5 must have κομμάτια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει;

Μία faux γούνα με χρώμα, ίσως και pattern που το χειμώνα να της φτιάχνει τη διάθεση, να τη ζεσταίνει και να πηγαίνει με τα περισσότερα παντελόνια της. Ένα κλασσικό, σε άλφα γραμμή, blue jean. Ένα oversized λευκό πουκάμισο. Ένα ιδιαίτερο κιμονό, που σίγουρα ρίχνοντας το από πάνω σου θα σώζει κάθε βαρετό, χωρίς έμπνευση, outfit! Ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες μπότες ιππασίας.

 

♥ Σου αρέσει να ακολουθείς ή να “σπας” τους κανόνες και τα fashion trends;

Σίγουρα τους σπάω γιατί δεν τους ψάχνω καν! Έχω τους δικούς μου κανόνες και όταν τυχαίνει να συγχρονίζονται οι δικοί μου με κάποιο fashion trend, τότε απλά το απολαμβάνω.

 

 

♥ Μερικά tips για να πετύχουμε το υπέροχο bohemian στυλ σου.

Μη φοβάσαι να στολιστείς και να βάλεις χρώμα στη ζωή σου! Δοκίμασε πριν απορρίψεις, νιώσε το ρούχο πάνω σου και κινήσου με αυτό, τόλμησε τα έντονα prints και ιδιαίτερες μπροκάρ υφές και φτιάξε την εικόνα που φαντάζεσαι να κυκλοφορεί στην πόλη σου, κάθε πρωί που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη! Ξέχνα τις προκαταλήψεις των μακριών φορεμάτων, αν είσαι λίγο πιο κοντούλα και την απαγόρευση των μεγάλων σκουλαρικιών αν έχεις πιο κοντό λαιμό! Με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση μπορείς να στηρίξεις τα πάντα!

 

♥ Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιες γυναίκες που δεν νιώθουν την αυτοπεποίθηση να φορέσουν αυτά που τους αρέσουν;

Όλα ξεκινούν από μέσα μας. Όταν είμαστε μπερδεμένες, τότε μπερδεμένο θα βγει και το look μας. Αν θεωρούμε πως έχουμε πάρει κάποια κιλάκια, θα φανεί στον τρόπο που αγκαλιάζουμε το σώμα μας, όπως επίσης κι αν δεν πιστεύουμε σε αυτό! Μόνο με τόλμη και δοκιμές θα ξεπεράσουμε τις αμφιβολίες για το ποιες είμαστε!

 

Μια σίγουρη συμβουλή για αρχή είναι να βάλουμε μεγάλη αγκαλιά και χαμόγελο για τον εαυτό μας και παράλληλα να επιλέγουμε ρούχα και αξεσουάρ που εκπέμπουν δυναμισμό, ποιότητα και χαρακτήρα, ώστε να νιώθουμε μεγαλύτερη σιγουριά για την επιλογή μας και κατά συνέπεια και για τον εαυτό μας!

 

Γι’ αυτό, κορίτσια, προσέχουμε τι αγοράζουμε με ένστικτο και συναίσθημα και χρησιμοποιούμε έξυπνα την ντουλάπα μας! Βγαίνουμε έξω με αέρα!

 

 

♥ Τα τελευταία χρόνια πολλές προτιμούν να ψωνίζουν από second hand μαγαζιά, αποφεύγοντας τις αλυσίδες. Εσύ που προτιμάς να κάνεις τις αγορές σου; Αν επιλέγεις τα secondhand, έχεις μερικά tips για να μπορούμε να ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς τους;

Είμαι κατά των αλυσίδων και γενικά στηρίζω πολύ την ελληνική βιομηχανία σε όλα τα είδη. Έχουμε φανταστικά ελληνικά brands με ποιότητα και με μοναδικά σχέδια που δε σε κάνουν ίδια με τους πολλούς! Θέλει χρόνο να ξεμάθει ο κόσμος από τη μαζική αγορά, αλλά πιστεύω πως σιγά σιγά αλλάζει η ματιά του!

 

Επιλέγω vintage και second hand και έχω πολλά κομμάτια αναντικατάστατα! Η μαγεία των ρούχων είναι η ιστορία και η βαρύτητα που κουβαλάνε! Υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν τις δεκαετίες του 50, 60, 70, 80 και 90  είναι πλέον δυσεύρετα και σπάνια, όσον αφορά στην ποιότητα αλλά και στα σχέδια τους. Τα διαφορετικά πατρόν και κοψίματα αλλάζουν κάθε δεκαετία και εκπέμπουν αντίστοιχα άλλο στύλ και αίσθηση.

 

Φυσικά, υπάρχουν και vintage κομμάτια που δεν αξίζουν και είναι μαζικά, εμείς όμως ψάχνουμε τα κομμάτια που θα δώσουν στην γκαρνταρόμπα μας άλλον αέρα και αίσθηση εποχής. Παλτό, κάπες, δερμάτινα jackets με βάτες ή κρόσσια, φούστες μεσάτες με πιέτες, φορέματα και κιμονό! 

 

Στο Marivee, εδώ και κάποιους μήνες, έχουμε ξεκινήσει και upcycling κατηγορία με custom παραγγελίες ή και έτοιμες upcycled δημιουργίες από τα τζιν της δίκης σας ντουλάπας, που πια δε φοράτε, αλλά αγαπάτε πολύ κι έτσι τους δίνουμε νέα ζωή, αλλά και από vintage/second hand κομμάτια, μεταποιημένα με την πινελιά μας.

 

Έχουμε και υπέροχη συνεργασία με τα Salt & Pepper jeans όπου δημιουργούμε μεταποιημένα jeans μοναδικά και ιδιαίτερα, τα οποία μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα και στο Marivee House μας, αλλά και online, στο section Upcycling to wear! Είναι κομμάτι που θέλω να εξελίξω πάρα πολύ και το απολαμβάνουμε. Σκοπός είναι να καταφέρουμε να δούμε με άλλη ματιά την ντουλάπα μας, αλλά και να μάθουμε να σκεφτόμαστε οικολογικά και δημιουργικά την ίδια στιγμή! 

 

Θησαυρούς θα βρείτε στο Eclectic Soirée, στο Kilo shop και στο Retro clothes! Και σίγουρα στην ντουλάπα της μαμάς και της γιαγιάς!

 

 

Q&A:

♥ Αγαπημένος μου προορισμός: Σαντορίνη

 

♥ Αγαπημένη φωτογράφιση: Αξέχαστη φωτογράφιση ήταν για μια καμπάνια lingerie στο Παρίσι, όπου με είχε φάει το κρύο, αλλά η θεά της πόλης μου έχει μείνει αξέχαστη! Και φυσικά, πολλές από τις Marivee καμπάνιες μου, όπως αυτή στη Νέα Υόρκη πέρσι, αλλά και αυτή στη Σαντορίνη το καλοκαίρι που μας πέρασε!

 

♥ Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω: Δυστυχώς κοιτώ το κινητό μου, που ήδη έχει μηνύματα και κλήσεις! Μια συνήθεια που θέλω να αλλάξω άμεσα!

 

♥ Αν γεννιόμουν ξανά θα ήθελα να ζω στη δεκαετία του… 70s σίγουρα και μόνο!!!!!!

 

♥ Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να… περπατάω με το σκυλάκι μου, την Τίτη, στις ωραίες γειτονιές της Κηφισιάς!

 

www.marivee.com

Instagram: @vassiliki_roussou  @marivee.gr

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.