Home / Wellness  / Health  / Βανίλιες: Ένα από τα φρούτα εποχής που κρύβει πολλά οφέλη

Βανίλιες: Ένα από τα φρούτα εποχής που κρύβει πολλά οφέλη

Λίγο πριν το καλοκαίρι, οι βανίλιες κάνουν την επανεμφάνιση τους και αποτελούν μια από τις θρεπτικότερες και νοστιμότερες επιλογές.

 

Η βανίλια είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μεσογειακά φρούτα, το οποίο κρύβει οφέλη, που πολλοί δε γνωρίζουν. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα ροδάκινα και είναι πολύ γευστικό φρούτο, με γλυκιά γεύση. Οι βανίλιες έχουν και αυτές τα δικά τους οφέλη στον οργανισμό μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας του.

 

 

Χάρη στης ανθοκυανίνες, έχει το σκούρο μοβ χρώμα στη φλούδα της. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι το πιο δραστικό αντιοξειδωτικό που θα συναντήσουμε σε οποιαδήποτε φρούτο! Βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου, και ιδιαίτερα του μαστού. Η αντιοξειδωτική τους δράση είναι σαν μια “ασπίδα” του οργανισμού σε παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά. Επιπλέον, περιέχει και ποσοστά καλίου, τα οποία ρυθμίζουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

 

 

Ακόμα και αν περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες, όπως και πολλά φρούτα, δε θεωρούνται επικίνδυνες για το αίμα. Διατηρούν χαμηλό τον γλυκαιμικό δείκτη, αυξάνοντας λίγο και σταδιακά τα επίπεδα του σακχάρου. Με τη βοήθεια των φυτικών ινών που περιέχει, βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει και στην επούλωση και ελαστικότητα του δέρματος. Καθώς είναι ένα γλυκό φρούτο, θα είναι προτιμότερο να μην το καταναλώνουμε πολλές φορές και πολύ συχνά. Δοκιμάστε την με γαλακτοκομικά για περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.